Topp 5: Tips på hur man reser budgetvänligt

Inget går upp mot känslan att ha extrapengar över när man just har kommit hem från sin drömsemester. Här kommer våra 5 bästa råd för hur du kan resa samtidigt som du är snäll mot din plånbok!

5. Åk under lågsäsong

Mitt i vintern flyr de allra flesta mörkret hemma i Sverige till varmare klimat, ofta Gran Canaria eller Dubai. Runt sommarledigheten passar folk också på att resa mycket, och det är under dessa två perioder som priserna brukar flyga iväg. Ett smart tips är att åka lite tidigare på hösten eller lite senare på våren då flyg och hotell oftast brukar vara billigare.

4. Växla smart

När man reser utomlands får man passa sig för de lömska växelkurserna. Oftast dras lite extra pengar från ens svenska konto när de omvandlas till lokal valuta, så oavsett om du föredrar cash eller resekonto så kan en bra idé vara att kika på vad den bästa växelkursen är.

Tips: Undvik att växla pengar på flygplatser då de brukar ha dåliga växelkurser.

3. Kör All Inclusive…

Att bli ompysslad kan faktiskt innebära bättre priser! All Inclusive är precis som det låter: Allt ingår. Räkna ut den ungefärliga kostnaden för vad ett vanligt hotell + flyg + mat skulle vara och jämför sedan med en valfri All Inclusive-resa. För dig med stor aptit eller som reser med hungriga tonåringar så kanske detta passar dig bäst.

2. …Eller självhushåll

All Inclusive är inte för alla, speciellt inte dig som gillar att utforska din omgivning. Med självhushåll får man allt ifrån större rum och studior till lägenheter där kokvrår eller kök ingår. Detta innebär att man sköter det mesta själv. Ett smart råd är att packa matlådor att ta med sig på utflykterna under dagen. Detta sparar in pengar så att man kan prova på det lokala köket ute på stan senare på kvällen istället.

Tips: Lär känna lokalbefolkningen! Hitta gömda juveler som inte nödvändigtvis är populära med turister. De är ofta billigare och mer autentiska.

1. Var en smart turist

När man utforskar en ny stad man inte vet så mycket om är det lätt att hamna i turistfällan av att betala mer för saker än man borde. Innan du åker kan det vara bra att göra lite research på gratisaktiviteter att göra medans du är där. Detta inkluderar att vara din egen turistguide! Plocka på dig en karta och sätt dig på bussen istället för att ta taxi. Du sparar inte bara pengar utan lär dig mer om staden du befinner dig i.

Jobbat upp reslusten än? Kika in denna sida för vidare tips, tricks och förslag.

Ha det så länge!

Skrivet den 21 mars 2019 av

Jesper Carlström

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.