Topp 5: Stränder med Blå Flagg

Om du är lika glad i stränder som vi är, är en härlig strand ett absolut måste på semestern. Stränder med Blå Flagg är kända för att vara de bästa i världen, och här kan du vara säker på att hitta ren sand, klart vatten och den där efterlängtade semesterkänslan. Här har vi på eBeach listat våra Topp 5 bästa stränder med Blå Flagg. Vilken är din favorit, och vem tar du med dig dit?

1. Praia Da Gale, Albufeira, Algarve

Praia da Galè är en liten dold pärla i den fina Algarve-regionen i Portugal. Den här vackra stranden är känd för att vara perfekt för matälskare – här finns nämligen en mängd små fiskrestauranger och en trevlig strandbar.

2. Punta Rata, Makarska Riviera, Kroatien

Punta Rata har inte bara utmärkelsen Blå Flagg, den är också ofta omnämnd som en av Europas vackraste stränder. Täckt med små vita stenar, så kan det här häftiga landmärket till och med ses från rymden. Dessutom är den ett populärt tillhåll för adrenalinsökande badgäster som utövar vattensporter – vem tar du med dig på bananbåten?

 

https://www.instagram.com/p/BhHe1rplaN6/?tagged=puntarata

3. Playa de los Cristianos, Teneriffa

Den här stadsstranden är perfekt för familjer, eftersom den ligger nära till alla aktiviteter och nöjen som Teneriffa har att erbjuda. Stranden är även känd för att vara extremt välskött, trots att den ligger mitt i turistdjungeln.

Reser du med barn? Här delar vi med oss av några av de smartaste tipsen för att tackla allt från klibbig sand till slitna sömmar.

4. Konyaalti Beach, Antalya, Turkiet

Av alla Turkiets 454 stränder med Blå Flagg, så kan det vara Konyaalti Beachs förtjänst att Antalya knep förstaplatsen på vår lista. Den här kritvita stranden är klockren för dig som vill kombinera strand med sightseeing. Här har du en häftig utsikt över Bey-bergen och Antalyas gamla stad ligger bara en kort promenad bort.

View this post on Instagram

#antalya #turkey #konyaaltibeach #beach #morningwalk

A post shared by Pedro Casero (@caseropedro) on

5. Falassarna Beach, Chania, Kreta

Falassarna Beach är den ultimata stranden för folk som letar efter autentisk, grekisk chillfaktor. Den här fina stranden har ett vackert rosa skimmer i sanden, en lugn vik och en härligt avslappnande atmosfär.

 

 

https://www.instagram.com/p/Bdr1lypHtzV/?tagged=falassarnabeach

Svårt att välja? Varför inte följa hjärtat och ta reda på vilken strand du ska resa till med vårt  (supervetenskapliga och fördomsfria) quiz?

 

Den här bloggartikeln är skriven av Laila Tjensvoll.

Skrivet den 13 april 2018 av

eBeach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.