Topp 5: Sommarens bästa stränder

Så här under prisgalasäsongen tänkte vi kröna ett par vinnare i en kategori som vi är experter på: sommarens bästa sandstränder.

Håller du på att planera in en sommarsemester? Varför inte boka ett hotell i närheten av en av våra favoritstränder? Här under kröner vi topp 5 i kategorin bästa stränderna 2016.

På plats nummer 5…

Barceloneta, Barcelona

För storstadsfantasten med behov av svalkande dopp är Barcelona helt perfekt. Barceloneta heter stadens stora sandstrand, som kantas av serveringar både uppe vid strandpromenaden och nere på sanden. Ett glas sangria på stranden låter väl inte helt fel? Stranden är inte långgrund, utan yngre barn får oftast hålla sig i vattenbrynet, medan vuxna inte behöver simma ut långt för ett ordentligt dopp.

Barcelona Beach
Hotelltips: Capri by Fraser, i trendiga området Sant Martì i Barcelona.

Plats nummer 4:

Pallas Beach, Lindos, Rhodos

Pallas Beach är en del av Lindosstranden – en kuststräcka där vackra klippor varvas med fin sand. Pallas Beach är populär bland lokalbefolkningen, men självklart också bland ortens turister. Här väntar kristallklart vatten, en brygga som går ut i vattnet och solstolar med parasoll som kan hyras. Längs med stranden finns cafén där man kan köpa dryck och glass.

Rhodes island, Lindos beach . Greece
Hotelltips: Lindos Princess Beach i Lardos. Familjevänligt hotell, en kvart från Lindos vackra stränder.

Plats nummer 3:

Praia da Marinha, Carvoeira, Algarve

Algarvekusten är fantastisk, med sina häftiga klippor och den bronsfärgade sanden. Här finns större stränder men också mindre vikar med väldigt lite folk – perfekt när ni vill utforska flera olika stränder under er semester.

Algarve, Portugal
Hotelltips: Rocha Brava – ett trevligt lägenhetshotell 1 km från närmsta strand och 4 km från Praia da Marinha som vi tipsar om här.

Plats nummer 2:

Cala Mondrago, Mallorca

Cala Mondrago är en mindre strand som är en del av nationalparken Mondrago. Här möter tallskog vit sand och korallblått vatten. Under högsäsong är det ofta väldigt många som kommer hit så ett tips är att besöka stranden under för- eller sensommaren.

Cala Mondrago, in the south-east corner of Majorca, is considered one of the best beaches in the Balearics.
Hotelltips: Club Marthas i Cala d’Or får finfina omdömen! Bo här och ta en dagstur till vackra Cala Mondrago-stranden, som ligger en 20 minuters körtur från hotellet.

Plats nummer 1:

Sani Beach, Kassandra, Halkidiki

Sani sand beach on Kassandra peninsula, Halkidiki, Greece.
Hotelltips: Femstjärniga Sani Beach Club är det bästa sättet att uppleva paradiset Halkidiki. Här väntar aktiviteter och stort poolområde. Poolerna lär kanske inte behövas användas dock eftersom hotellet ligger precis på en egen privat del av Sani Beach, vår absoluta favoritstrand inför sommaren 2016. Nere vid stranden finns vattenrutschbanor som får användas av gäster under 14.

Besök eBeach.se för att boka din nästa solsemester!

Skrivet den 22 januari 2016 av

eBeach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.