Topp 5: Bästa stränderna i Turkiet

Turkiet har sammanlagt 7 200 km kustremsa, vilket gör det lätt att förstå varför semesterfirare år efter år samlas här för att njuta av dessa natursköna, vykortsvackra stränder.

Den turkiska kusten har 450 blåflaggade stränder, där varenda en är unik. Bakgrunden utgörs av allt från 5-stjärniga lyxhotell i storstäder till pittoreska tallskogar, så vad du än letar efter kommer du garanterat inte att bli besviken.

Kabak Beach

Mitt bland höga berg och tallskog ligger den fridfulla Kabak Beach. Den här halvmåneformade bukten är mycket välbesökt av backpackers som följer den 540 km långa vandringsstigen ”Lycian Way”. Här finns caféer och vandrarhem med utsikt över stranden, och atmosfären här är ideal för alla som letar efter en romantisk och stillsam tillflykt på den Turkiska Rivieran.

Hitta din nästa resa till Dalaman-regionen redan idag.

Blue Lagoon

Beläget i en nationalpark där Medelhavet möter det Egeiska havet ligger denna legendariska strand. Den blå lagunen i Öludeniz är troligtvis den mest kända stranden i hela Turkiet, och kanske till och med en av de vackraste i hela världen.

Längre bort i horisonten står Babadag-bergen stolt och utgör den perfekta startpunkten för tusentals skärmflygare. Med andra ord, definitivt en av de bästa stränderna i östra Medelhavet!

Sök på och boka din perfekta solresa till Öludeniz

Butterfly Valley Beach

Turkiet är en riktig skattkista för alla strandälskare, men få stränder kan mäta sig med Butterfly Valley Beach.

Här är vattnet safirblått och sanden gyllene, och lyckas man slita sig bort från stranden kan man även utforska den fantastiska dalen Butterfly Valley där man hittar grymma vandringsleder, över 80 olika fjärilssorter och riktigt vacker natur.

Sugen på att besöka Butterfly Valley? Kika in våra bästa resor till Fethiye.

Kleopatra Beach

Den populära Kleopatra Beach lockar många resenärer världen över tack vare sin skönhet, och många turker ser detta som den vackraste stranden i Turkiet.

Enligt legenderna fick drottning Kleopatra själv den här stranden som gåva av en romersk general, och ska ha badat och solat här. Numera finns faciliteter av alla dess slag vilket garanterar ett riktigt lyckat strandhäng.

Boka din resa till Alanya och låt dina perfekta strand-drömmar gå i uppfyllelse!

Iztuzu Beach

Den här stranden, kanske mer är känd som ”Turtle Beach”, är ett en av de få naturliga platser i Turkiet där den utrotningshotade arten karettsköldpaddan lägger sina ägg i sanden, och det var på 80-talet som man bestämde att stranden skulle få reservat-status.

Här får man sola och bada, men det finns vissa avstängda delar av stranden där man inte får vara med respekt för sköldpaddorna.

Sök och hitta ett hotell som passar just dig.

Se hur vackert det är!

Sugen på en resa till den Turkiska Rivieran? Det är jag… Kolla in våra solspäckade resor och hotell till Turkiet här. Det går även att läsa mer om Turkiets drömska stränder på vår hemsida här.

Skrivet den 7 juni 2019 av

Jesper Carlström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.