Topp 5: Aktiviteter att prova 2020

Europa är en mycket speciell kontinent med mängder av kultur, historia och såklart: sandstränder. Vi på eBeach lever och andas badsemestrar, men ibland måste man nästan slita sig från det sandspäckade paradiset för att uppleva resmålet i sin helhet.

Jag har nedan sammanfattat en lista på roliga och älskvärda aktiviteter som inte kostar skjortan att uppleva. Ta en titt och välj din egen favorit!

Ridning

Nyfiken Lusitano med publik

Är du en riktig djurvän? Isåfall kan vi varmt rekommendera att besöka någon av de många gårdarna i Portugal. Portugal har en egen hästras som heter Lusitano, eller PSL (Pure Blood Lusitano), som de också kallas. De här hästarna är hyggliga med milt temperament, vilket gör dem lätta att rida oavsett erfarenhet.

Många av stallen anordnar 1- eller 2-timmarsturer med hästarna, så vad väntar du på? Packa ned en matsäck, kameran och lite extra morötter (!) och upplev Portugals dramatiska vidder från hästrygg.

Vare sig du är erfaren ryttare eller nybörjare, eller helt enkelt inte riktigt vill eller kan rida så går ingenting upp mot lite kvalitetstid med djur. Vem vet, du kanske får en ny vän för livet?

Cykling

Utsikt från bergen på Mallorca

Berg, dalar och grönskande skog… Mallorca är en av de mest unika resmålen i Europa tack vare sin natur, och vilket sätt är bättre att utforska bergen än cykling? Att ta sig fram med cykel är snabbt och smidigt, plus att de går att hyra praktiskt taget överallt för en billig peng. En av de mest bildsköna rutterna börjar i staden Alcudia via kusten och havet och slutar på berget Coll de sa Batalla där du kan njuta av en helt underbar utsikt.

Dykning

Dykare och fiskstim

Utanför Malta ligger en ö som heter Gozo, som anses världen över vara en av de mest magnifika platserna att dyka på. Havet i södra Medelhavet är klarblått och hem till ett helt spektrum av olika fiskar – däribland bläckfisk, barracuda, rockor, papegojfisk, muränor och mycket mer. Är du våghalsig kanske du vågar dig på attt besöka något av de många vraken på havets botten…?

Snorkling kan passa bra för den som inte vill dyka alltför djupt, men fortfarande betrakta livet under ytan.

’Canyoning’

Vattenfallsbestigning…? Vad kallas det egentligen på svenska?

Canyoning är ett ord som innefattar en radda tekniker som används för att bestiga vattenfall, flodbäddar och raviner. Det kan bestå av allt från nedfirning och klättring till att helt enkelt hoppa i en flod och simma – vad som än krävs för att ta sig genom landskapet. Vissa erfarna canyoners tar sig till och med an snirkliga havsgrottor. En populär plats i Europa för canyoning är flodbädden Junta de los Rio i Andalusien, utanför Malaga.

Är du sugen på att gå på ett nervkittlande äventyr kan du lätt gå på guidad canyoning där all instruktion och utrustning ingår.

Skärmflygning

Skärmflygning över Oludeniz

Och sist men inte minst såklart: Den mest vykortsvackra utsikten du kan tänka dig när du provar på skärmflygning. Om att hoppa fallskärm är lite för högt och för dramatiskt för dig passar skärmflygning perfekt. Vi kan tipsa om den fantastiska Oludeniz-regionen i Turkiet.

Stranden i Oludeniz är en av de mest fotograferade stränderna i hela världen, och de ståtliga bergen i bakgrunden utgör en perfekt startpunkt för alla skärmflygare. Även fast man inte skärmflyger själv är det en väldigt vacker syn att se dem sväva med vinden mellan bergen.

Skräddarsy ditt nästa äventyr…

De här aktiviteterna får verkligen den stelaste av stadsbor att mjuka upp lederna och släppa loss. Själv skulle jag kunna spendera dagar på ett av stallen i Portugal. Mjuk hästmule!

Tills vidare!

Skrivet den 11 december 2019 av

Jesper Carlström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.