Topp 10: Stränder på Mauritius

Kristallklart turkost hav, blomstrande grönska och sagolika solnedgångar… Du befinner dig utanför Madagaskars östra kust med en fruktdrink i ena handen och badringen i andra, förberedd med solkräm och snorkel…

Mauritius är ett verkligt paradis med över 160 km av sandstrand. Strandlivet här är idealt tack vare den varma solen på kritvit sand, skuggsilhuetter av kokospalmer, vatten som är så klart att du kan se dina egna fötter utan problem, samt korallreven – Hem till ett helt spektrum av marinliv i alla möjliga färger och former.

Experter på sol och bad som vi är så har vi plockat ut de allra bästa, mest drömska stränderna på Mauritius så att du ska få det lättare att välja din egen favorit. Så utan någon specifik ordning så presenterar vi här topplistan för 10 underbara stränder på Mauritius!

Trou aux Biches

På den nordvästra kusten av ön ligger Trou aux Biches – En av de mest välkända stränderna på Mauritius. Bred ut din handduk mellan två palmer i skuggan eller sug åt dig solstrålarna riktigt ordentligt längre ned vid vattnet: Yta finns det gott om, så det är bara att välja och vraka!

Det perfekt klara vattnet vid den här oklanderligt rena stranden är hem till ett stort korallrev, vilket skapar fantastiska förhållanden för dykning och snorkling. Här finns även en liten brygga för de som är intresserade av segling.

Grand Baie

Bukten Grand Baie delar namn med staden den ligger i, och är populärt bland soldyrkare av alla dess slag tack vare närheten till restauranger, barer och butiker. Du kan bokstavligt talat promenera från stadens konstgalleri till sammetslen sandstrand på 5 minuter!

Tips: Besök tiki-baren Banana Beach Club för riktigt goda cocktails.

Le Morne

Vid foten av berget Morne Brabant ligger stranden Le Morne. Med sitt läge på den vindiga sydvästra spetsen så är vädret här perfekt för en mängd vattensporter, bland annat vindsurfing. Det finns många butiker som hyr ut utrustning till detta om man inte har sin egen.

Tips: Alla stränder som vätter åt väster har turen att få V.I.P-säte till de spektakulära solnedgångarna. Ta med partnern till en strandbar eller restaurang vid solnedgången och se himlen klädd i allt från romantiskt violett till eldigt oranget.

Blue Bay

För naturälskaren kan vi rekommendera att besöka området Blue Bay, som faktiskt har fått status som marint natturreservat för att skydda de ovanliga korallreven som bor här.

Föreställ dig att åka ut på havet med glasbottnad båt och se rosa maneter, glittrande papegojfiskar och klarblåa kirurgfiskar… Låter som en drömutflykt för mig, personligen!

Flic-en-Flac

Den ikoniska Flic-en-Flac stranden sträcker sig 8 km, och vattnet här blåare än himlen själv. Den här stranden är en av de livligaste på västkusten, och drar till sig både lokalbefolkning och turister i alla åldrar.

Om du är ute efter långa, soliga dagar av slappande i solen och en natts dansande på den lokala klubben så har du hittat helt rätt.

Belle Mare Plage

’Belle Mare’ betyder ’vackert hav’ på fransk-kreolska, och som namnet säger så ses faktiskt den här stranden som en av de vackraste på hela ön av lokalbefolkningen. Byn Belle Mare är rätt liten, vilket passar perfekt för de som vill komma bort från de större städernas brus och kanske uppleva det lokala vardagslivet en stund.

Passa också på att prova det lokala cuisinet här – Nästan alla råvaror på Mauritius är lokalproducerade.

Tamarin

Letar du efter en stilla atmosfär och lite ”peace of mind” så kan du sluta leta nu. Stranden Tamarin är en av de lugnaste stränderna på ön, och ligger precis nedan för berget med samma namn.

Och som om inte bakgrunden är fantastisk nog så är Tamarin det perfekta stället att åka på delfinskådning. Flasknosdelfiner är ett rovdjur som står högt på näringskedjan i tropiska hav. De är mycket intelligenta, vilket även gör dem nyfikna. När man skådar delfiner så betraktar man dem i sin naturliga miljö vilket är en mycket lärorik upplevelse för både stora och små.

Tips: Delfinerna är morgonpigga! Åk ut på delfinskådning tidigt på morgonen för största möjlighet att få syn på dem.

Île aux Cerfs

Île aux Cerfs är en liten ö utanför Mauritius östra kust som erbjuder allt som behövs för en perfekt dagsutflykt. Här hittar du strandnära restauranger, en stor golfbana och sist men inte minst: Perfekt orörda stränder såklart.

Lagunen mellan Île aux Cerfs och huvudön är klarturkos och klädd med små bryggor och palmparasoll, vilket ger en mycket inspirerande och avkopplande miljö. Det är nästan som att man har tagit en bild från Google!

Mont Choisy

Inte långt från Grand Baie ligger Mont Choisy. Om du skulle måla upp en bild över hur den perfekta stranden ser ut så skulle det bli Mont Choisy. Den här stranden är omgiven av grönska, vilket ger en mycket avkopplande känsla av avskildhet.

Bred ut dig så mycket du önskar, plats finns det gott om. Glöm inte att plocka med dig solkrämen bara, den norra kustspetsen har sol från uppgång till nedgång!

La Cuvette

En av de kortaste stränderna på Mauritius heter La Cuvette och är 80 m, men storslagna saker kommer ibland i små paket! Tack vare att stranden har en mängd gömda mini-stränder och avsaknad av människor så är detta den perfekta platsen att hitta sin egna plats i solen på.

Jag ska inte ljuga, Mauritius är troligtvis något av de vackraste platserna jag någonsin sett i hela mitt liv! Jag är helt redo att släppa allt jag håller på med och fly dit nu på en gång.

Känner du samma som jag? Kolla in vårt urval av drömska hotell på Mauritius. ♥

Skrivet den 29 juli 2019 av

Jesper Carlström

1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.