Strandlekar – Läs den ultimata guiden!

Vi vet att den bästa känslan i världen är att ligga på en strandhandduk, känna solens strålar värma kroppen och lyssna på vågorna som rullar in, men är du ute efter lite livligare aktiviteter så kanske strandlekar är något för dig? Kanske åker du med dina småbarn eller tonåringar som behöver underhållas?

 

Strandlekar för barnen

Vattenstafett

För denna lek behöver du vatten, och vilket bättre ställe än stranden! Reglerna för vattenstafett är enkla; 2 barn sitter på stranden med varsin mugg på huvudet medan deras lagkamrater springer till havet, fyller sina muggar med vatten, springer tillbaka och fyller muggarna som står på lagkamraternas huvuden. Det lag som först lyckas fylla muggen med vatten vinner! Perfekt lek om barnen vill lära känna andra barn på stranden också.

Sandgubbar istället för snögubbar

Är dina barn badkrukor? Frukta inte, det finns saker för dem också att göra! Att bygga en sandgubbe är minst lika kul som att bygga en snögubbe. Fördelen är att sandgubben aldrig smälter bort, men se till att bygga den en bit ifrån havet, annars finns det risk att den sköljs bort istället.

Strand och sandkonst

Semestrar du runt Medelhavet är stränderna förmodligen fyllda med snäckor, sjögräs och uppspolade korallbitar. Introducera en skattjakt för barnen där de måste hitta material för deras konststycke. Förhoppningsvis håller det dem sysselsatta i några timmar..

 

Strandlekar för tonåringarna

Volleyboll

Volleyboll är ett måste på stranden och ett perfekt tillfälle att lära känna folk i ens egen ålder! För att spela volleyboll måste man trots allt vara några stycken. Varje lag ska försöka få bollen över ett nät till den andra sidan och bollen får alltså inte nudda marken. Här finns dessutom utrymme för att vara kreativ då sanden dämpar fallet om man väljer att slänga sig för att ”ta en för laget”.

Dragkamp

Vi har nog alla kört en omgång dragkamp i våra dagar, kanske på midsommarfesten. Enkel lek som bygger på styrka, så välj dina lagkamrater med omsorg! Finns det inget rep liggandes så finns det möjlighet till att vara kreativ, varför inte låna handdukar att knyta ihop?

Strandboll

Tänk brännboll så får du strandboll. Det enda du behöver är ett slagträ och en boll. Stranden är fylld av bråte som du kan skapa koner av och avstampsbrädor. Låt kreativiteten flöda helt enkelt. Se bara till så att du inte råkar träffa någon annan när du leker.

”Sandbegravning”

Inte så dramatiskt som det låter! Antingen kan barnen tävla två mot två eller en och en för skojs skull. Man ska helt enkelt begrava sin partners kropp under sanden, och den som gör det först vinner. Om det känns läskigt kan man alltid ta en bräda eller liknande och försöka begrava den när den står upp.

 

Strandlekar för hela familjen

Limbo

Ännu en lek som de flesta gjort i sin ungdom. Perfekta tillfället till att visa hur flexibel du är medan ni i tur och ordning försöker ta er under en ribba som sänks efter varje omgång. För den som aldrig hört talas om Limbo så ska man alltså böja på ryggen bakåt och ”dansa” under en ribba utan att falla. När alla i gruppen gjort det en gång var så sänks ribban ett snäpp och man börjar om igen. Superkul!

Frisbee

Ta det säkra före det osäkra och ta med en frisbee på semestern som ni kan kasta mellan er. Passar perfekt för hela familjen!

Längdhopp

Ta fram atleten i dig och anordna en längdhoppstävling för hela familjen. Gör dina markeringar i sanden och den som hoppar längst vinner!

 

Skrivet den 8 juli 2016 av

eBeach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.