Slappna av på Algarvekusten – experten tipsar

Vi på eBeach tycker att semestern är det ultimata tillfället att slappna av. Vare sig du föredrar fartfyllda och roliga aktiviteter eller avslappnande spabesök och poolhäng. Vi har därför intervjuat Hugo Nascimento, en expert från Algarves turistbyrå, för att få reda på hur såväl lokalbefolkning som turister föredrar att slappna av på Algarvekusten i Portugal.

 

Expertprofil:

Namn: Hugo Nascimento

Jobbroll: Sun and Seas Product Manager på Algarves turistbyrå

Kan du beskriva en avslappnande dag på Algarvekusten?

En riktigt avkopplande dag skulle bestå av en utflykt till staden Loulé. Den ligger bara 10 – 15 minuters bilresa från den populära badorten Albufeira och erbjuder ett trevligt luftombyte med vackra vyer och fina sevärdheter.

Vad kan man göra i Loulé?

Loulé är en traditionell portugisisk stad med en välkomnande atmosfär som kännetecknas av arabisk arkitektur, vilket kommer sig av att den var erövrad av morerna på 700-talet. Det är också en gammal köpstad och du kan där hitta allt ifrån små prydnadssaker till lokala maträtter. Loulé-slottet är en sevärd plats att besöka eftersom det ger dig en inblick i Loulés militära historia. Där finns även flera spännande arkeologiska föremål som visas upp i museet inne på slottet.

Vad brukar familjer göra för att slappna av?

Eftersom Algarvekusten erbjuder massor av långa, härliga sandstränder så är det inte konstigt att många familjer tycker om att spendera soliga dagar här och sen äta lunch på en restaurang i närheten. På kvällarna så besöker de gärna något av de många familjevänliga caféerna i området och tar en kvällspromenad i skymningen.

 


Praia da Falesia

Om man reser med lite yngre barn?

Dagsutflykter till AquaShow, som är den största vattenparken på Algarvekusten, är mycket populära. Jag gissar att det är för att de vuxna kan luta sig tillbaka och koppla av medan barnen kan plaska och leka så mycket de orkar! Dessutom ligger det bara 20 minuters bilfärd från kusten.

Vad gör du själv när du vill slappna av?

Personligen tycker jag om att göra utflykter i bergen eller bege mig inåt landet för en fotvandring med oslagbar utsikt. Jag gillar också att hoppa på en båttur i den kända nationalparken Ria Formosa (som nyligen blev framröstad till en av naturens sju underverk i Portugal) och besöka någon av de vackra öarna i närheten. För att nå stranden i Ria Formosa måste du korsa en 300 meter lång gångbro, en av de längsta i Europa… det är verkligen värt det och du får bra motion på köpet!

Är det något du skulle rekommendera våra resenärer?

Absolut!

 


Ria Formosa

Vad tror du turister skulle tycka speciellt mycket om?

En utflykt till Albufeira borde definitivt vara med på ”att göra”-listan i Algarve. Albufeira betyder ”slottet på havet” på arabiska och anses idag vara turisthuvudstaden på Algarvekusten.

Vad finns det att göra i Albufeira?

Det är en väldigt internationell stad med många hotell och restauranger. Här hittar du också ett roligt och populärt nattliv. Det kan vara väldigt mycket folk på sommaren, men det är svårt att inte bli meddragen av den livliga atmosfären!

Du hittar också mängder av vackra stränder, små grottor, vikar med klippformationer, sötvattenskällor och sanddyner. Platser som Castelo Beach, St. Rafael, St.Eulália och Olhos d’Água är särskilt bra för den här typen av naturupplevelser. Vi får såklart inte heller glömma den kända Falésia-stranden med sina häftiga röda klippor…

 


Albufeira

Vilka platser är bäst för att slappna av på Algarvekusten?

Eftersom golf är en av Algarvekustens största attraktioner, så väljer många att åka till Vilamoura för en avkopplande golfsemester. När du är färdig med golfandet kan du bege dig till marinan i närheten, vilket råkar vara den största i hela Portugal.

 

Tycker du att Algarvekusten verkar vara något för dig? Här hittar du en länk till Algarves turistbyrås hemsida (sidan är på engelska). Kolla också in några av våra mest populära hotell:

Clube Praia da Oura Apartments

Clube Praia da Rocha

Monica Isabel Beach Club

Skrivet den 6 januari 2017 av

Emelie Ytterberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.