Slappna av i Grekland – experten tipsar

Härliga Grekland har länge varit ett av svenskarnas favoritresemål. Inte konstigt, eftersom öriket erbjuder långa sandstränder, ständig sol och en stor variation av olika resmål. Du kan bland annat besöka familjevänliga Rhodos, spännande Kreta och mysiga Korfu. Ett annat populärt resmål är Santorini som sägs ha de vackraste solnedgångarna i världen. Vi har pratat med experten Christina för att få lite tips på hur du bäst kan slappna av i Grekland.

 

Expertprofil:

Namn: Christina Kalogera

Jobbroll: Director på Greek National Tourism Organisation

Vad gör människor för att slappna av med familjen i Grekland?

Avkoppling i Grekland handlar om att spendera tid med familj och vänner. Det är speciellt viktigt under semestern och man samlas då genom att äta långa luncher och middagar tillsammans. Man dukar upp mängder med smarriga rätter, så räkna med att måltiderna varar ett bra tag!

Många familjer tycker också om att göra utflykter inåt landet för att njuta av den vackra landsbygden och naturen.


Traditionella grekiska rätter

Kan du beskriva en avslappnande dag i Grekland?

Ett perfekt dag skulle spenderas i min hemstad, Aten, och den skulle innehålla mycket mat tillsammans med vänner! Det finns ett stort matintresse i Grekland och vi har ett varierat restaurangutbud med något för alla smaker.

I Aten finns också flera nya konstgallerier som man kan besöka innan man avrundar dagen med en promenad i parken vid det nyöppnade kulturcentret Stavros Niarchos Foundation Cultural Centre.


Santorini

Vad gör du personligen för att slappna av?

Det bästa sättet att koppla av tycker jag är att besöka några av de lite mindre kända öarna som Koufonisia, Milos och Amorgos i ögruppen Cykladerna. Här kan du verkligen komma i kontakt med det autentiska Grekland, njuta av det vackra landskapet och ta del av det lokala ö-livet.

 

Är du sugen på att upptäcka Grekland? Här hittar du en länk till Greklands turistbyrås hemsida som Christina jobbar på (sidan är på engelska). Här har vi också samlat våra mest populära hotell.

 

 

Skrivet den 9 februari 2017 av

Emelie Ytterberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.