Slappna av i Costa Brava – experten tipsar

Costa Brava ligger i nordöstra Spanien och gränsar till Frankrike. Med sitt milda klimat, vackra natur och trevliga atmosfär så lockar det varje år många solsugna svenskar. Längs med kusten finns många turistorter som alla har sin egen karaktär och charm. För att få tips på hur man kan slappna av i Costa Brava så har vi intervjuat experten Sílvia.

 

Expertprofil:

Namn: Sílvia García Denche

Jobbroll: Market Specialist på Catalan Tourist Board

Kan du beskriva en avslappnande dag i Costa Brava?

Jag skulle tipsa om att gå på spa. Det finns fler span i Costa Brava än någon annanstans i Spanien. Dessutom är många av dem bland de äldsta som finns på den Iberiska halvön! Turister borde passa på att besöka något av våra spahotell i världsklass, njuta av thalassoterapi eller koppla av i någon av thermalbyarna i området.

Efter lunch kan man utforska någon av de många pittoreska orterna, ta en strandpromenad eller passa på att spendera eftermiddagen med att segla. En av mina favoritrutter att segla är från Barcelona till Sitges. Ett annat tips är att gå på musselprovning på musselfarmen i l’Ebre-deltat.

 

Vad gör familjer för att koppla av i Costa Brava?

För de äventyrslystna familjerna så är en behaglig vandring genom de vackra landskapen och naturparkerna ett måste. Några av mina favoritplatser är Montseny och La Garrotxa, som både ligger ungefär en och en halv timme från kustorten Lloret de Mar.

Familjer kan också njuta av idylliska promenader längs med kustvägen GR 92 som går mellan Llançà och Portbou. Vandringen tar ungefär tre timmar och det är verkligen värt det!


La Garrotxa

Vad gör du själv när du vill slappna av?

En av mina favoritsysslor att göra för att koppla av är att gå på upptäcktsfärd. Det kan vara att hitta en ny strand eller en hemlig grotta. Jag älskar också att gå vilse bland smågator i städer och snubbla in på små lokala restauranger, konstgallerier och museum. Jag tycker också om att ta en båttur eller vandra i någon av naturparkerna i Costa Brava. 

 

Vilka är de bästa platserna att koppla av i Costa Brava?

På Montserrat-berget har du en riktigt häftig utsikt och det är en utmärkt plats att slappna av på. Det ligger dessutom bara en timmes bilfärd från Barcelona, så det är perfekt för en dagsutflykt! Om du inte vill resa så långt så har Tibidabo-berget i Barcelona också en mäktig utsikt över hela staden.

Ett annat utflyktsmål som jag skulle rekommendera är Far de Sant Sebastià, som är en gammal fyr som ligger i Palafrugell. Fyren byggdes 1857 och ligger vackert med karga klippor runt omkring. Dessutom är solnedgången där är helt oslagbar! För den som är badsugen finns det också en mysig strand i närheten.


Palafrugell

 

Känner du att Costa Brava verkar vara något för dig? Här hittar du en länk till Catalan Tourist Board som Sílvia jobbar på (sidan är på engelska).

Du har väl inte missat att vi  också har intervjuat en expert på Barcelona? Här kan du läsa intervjun med Jaume.

Kolla också in några av våra mest populära hotell i Costa Brava:

Santa Susanna Resort 

GHT Hotel Maritim

Aqua Hotel Aquamarina

Skrivet den 20 januari 2017 av

Emelie Ytterberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.