Slappna av i Benidorm – experten tipsar

Benidorm ligger i Costa Blanca på den spanska östkusten och är känt för att vara ett solsäkert resmål. Här hittar du bland annat några av de bästa stränderna i Europa och för den golfintresserade så finns många välkända golfbanor i området. Även om Benidorm numera är en välbesökt turiststad så bjuder de äldre delarna också på vackra gamla byggnader med spännande historier. Vi har pratat med experten Sergio för att höra hans tips för hur du bäst kan slappna av på din solsemester i Benidorm.

 

Expertprofil:

Namn: Sergio Frau

Jobbroll: Marketing and Promotions Officer på turistbyrån Visit Benidorm

Vad kan man göra för att slappna av i Benidorm?

Med en medeltemperatur på 20 grader så är det avslappnande att bara vistas i Benidorm. Här kan du njuta av enkla nöjen som att bada i havet, ta en promenad på stranden eller gå på en vandringstur i omgivningen. Naturparken Sierra Helada är också en populär plats att besöka tack vare det vackra landskapet. 

 

Vad gör du personligen för att koppla av?

Sierra Helada är faktiskt min personliga favoritplats. Jag brukar cykla genom parken och njuta av den vackra naturen. Jag älskar att stå på bergsklipporna och se den häftiga kombinationen av hav och land.


Benidorms kust

 

Vad har du för tips för en avslappnande dag i Benidorm?

Jag skulle börja dagen med en medelhavsfrukost på något av de små caféerna längs med kusten och sen bege mig direkt till stranden. När man vill slappna av så finns det inget bättre än att varva ner i en solstol eller ta en promenad i vattenbrynet.

Till lunch skulle jag passa på att beställa en traditionell valencisk paella på någon av de många restaurangerna på strandpromenaden vid Poniente-stranden. Efter maten så tar jag en siesta (tupplur) i ungefär en timme. Det är perfekt sätt att ladda batterierna!

Eftermiddagen skulle jag spendera med att promenera i de gamla delarna av Benidorm. Där kan du bland annat besöka ett gammalt slott som är ett välkänt landmärke i staden. Till middag så är det dags att prova våra berömda tapas tillsammans med ett glas iskall sangria. Det är perfekt mat för familjen eftersom det består av många små rätter, så det finns något för alla smaker.


Benidorms strandpromenad

 

Vilka är de bästa utflyktsmålen i Benidorm?

Jag kan inte sluta prata om naturparken Sierra Helada, men det är verkligen värt ett besök! Det stora träkorset La Cruz de Benidorm och Punta del Cavall-klipporna är några av de sevärdheter du kan hitta där och de är utmärkta platser att slappna av på. Klipporna är, enligt min åsikt, ett av de vackraste ställena  runt Medelhavet och det ligger bara 25 minuters promenad från staden.

 

Vad är La Cruz de Benidorm?

Det är ett känt landmärke i form av ett stort träkors som står högst upp på ett berg. Enligt folktron så beskyddar det staden, ungefär som Jesusstatyn i Rio de Janeiro i Brasilien. Som du säkert gissar så är det också en majestätisk utsikt därifrån.

 

Blir du peppad på att besöka Benidorm? Här hittar du en länk till hemsidan Visit Benidorm som Sergio jobbar på (sidan är på engelska). Kolla också in några av våra mest populära hotell:

Gran Hotel Bali

Magic Aqua Rock Gardens

Dynastic

Skrivet den 1 februari 2017 av

Emelie Ytterberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.