Slappna av i Barcelona – experten tipsar

Barcelona kanske du i första hand kopplar ihop med stadspuls och kända sevärdheter. Sagrada Familia, Picasso-muséet och den myllrande gatan La Rambla är bara några av dessa, men den färgstarka staden bjuder också in till avkoppling. Vi har pratat med experten Jaume för att få tips på hur man bäst kan slappna av på semestern i Barcelona.

 

Expertprofil:

Namn: Jaume Vidal

Jobbroll: International Promotion på turistbyrån Visit Barcelona

Hur slappnar familjer av i Barcelona?

Bergen i staden, Montjuïc och Tibidabo, är populära utflyktsmål för familjer i Barcelona. Dit åker många lokalbor för att spendera en familjedag tillsammans och äta picknick under palmerna.


Montjuïc Puig

Vad finns att göra på Montjuïc?

Från berget Montjuïc har du en maffig utsikt över Medelhavet. Det är också känt för sitt slott som ligger högst upp på berget och du kan ta dig dit med kabinbana från stranden. Väl uppe på berget finns förstklassiga museer som bland annat Fundació Joan Miró, vilket har den största samlingen i världen av den kände katalanska konstnären. Här finns också Museu Nacional d’Art de Catalunya (katalanska konstmuseet) som inte bara har unika gotiska och romanska konstverk, utan också flera roliga aktiviteter för de yngre gästerna.

Det nyöppnade Open Camp är också den första nöjesparken i världen som är helt tillägnad sport – perfekt för barn med spring i benen!

 

Vad mer skulle du rekommendera att våra resenärer besöker?

Istället för att stå och trängas i folksamlingar så skulle jag tipsa om att leta efter platser som inte är så turistiga… Det finns många häftiga modernista-byggnader som är mycket sevärda. En av dessa är till exempelvis Casa de les Punxes, som betyder ”Spikhuset”.

Har du någonsin besökt ett sjukhus när du är på semester? Det låter lite konstigt, men Sant Pau är en riktig dold pärla i Barcelona. Sjukhuset är byggt i Modernista-stil och var i bruk till 2009. Därefter stängdes det och byggdes om till museum och kulturcenter. Det slog upp dörrarna för besökare 2014 och kommer definitivt att bli en av våra största turistattraktioner eftersom det visar på hur uppfinnesrikedom finns i vår folksjäl.


Sant Pau

Vad gör du personligen för att slappna av?

En av mina favoritplatser att koppla av på är Collserola Tower. Det är ett torn som ligger bara tio minuters promenad från Tibidabo-parken och du kan ta en hiss till den tolfte våningen, som ligger mer än 600 meter ovanför havsnivån. På en molnfri dag (vilket är de flesta dagarna i Barcelona) så ser du inte bara staden nedanför utan hela provinsen och hela vägen till Monserrats bergstoppar. Collserola Tower är relativt okänt så har du lite tur så kan du vara den enda besökaren. Det är något speciellt med att stå där och betrakta omgivningen nedanför. Du känner dig helt isolerad, men samtidigt på toppen av världen. 


Collserola Tower

Har du något annat tips för en avkopplande dag?

Ett ställe som turister ofta missar är Horta-parken. Där kan du njuta av fridfulla promenader långt ifrån stadens trängsel eller vandra runt i den spännande labyrinten. Från början var det en privat park som tillhörde en rik familj, vars hus fortfarande syns vid entrén till parken. 

 

Finns det många parker i Barcelona?

Ja, absolut. I närheten av det populära shoppingcentret Diagonal Mar så finns till exempel en fin park som är designad av arkitekterna Enric Miralles och Benedetta Ligabue. Den är ett jättebra exempel på hållbar arkitektur. Ta en tur dit, slappna av på en bänk i skuggan och vila fötterna efter en dag av shopping eller strandliv.

 

Låter Barcelona som ett resmål för dig? Här hittar du en länk till hemsidan Visit Barcelona som Jaume jobbar på (sidan är på engelska). Kolla också in några av våra mest populära hotell: 

Santa Marta

Suizo

4 Barcelona

Skrivet den 12 januari 2017 av

Emelie Ytterberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.