Semesterguide enligt ditt stjärntecken

Att välja destination för sin kommande solresa är svårt (extremt svårt om man frågar någon med stjärntecknet vågen). Vi vill med detta blogginlägg hjälpa er att välja semesterort baserat på era stjärntecken, och därmed få er att känna er tryggare i ert val.

OBS! Vi kan inte lova att jungfrun efter sitt val inte kommer ångra sig.

Väduren (21/3-19/4)

Väduren är rastlös och ivrig, och en semester med ändlösa dagar på stranden är för väduren helt fel. För väduren är istället en aktiv semester det bästa, helst då på ett hotell fullt med aktiviteter såsom vattensporter, volleyboll, rutschkanor, utflykter, osv.

Dessa hotell har ett fullt aktivitetsprogram och massvis med sportfaciliteter:

Oxen (20/4-20/5)

Oxen är vädurens motsats, och vill helst av allt bara slappa och slippa stress och jäkt. Ändlösa dagar på stranden är drömmen, eller varför inte en spa-dag med massage och diverse behandlingar.

Dessa hotell har spafaciliteter där oxen utan tvekan kommer trivas:

Tvillingarna (21/5-21/6)

Tvillingarna är talets, språkens och all kommunikations stjärntecken. Tvillingarna älskar att lära sig nya saker och att umgås med vänner och nya bekantskaper. Tvillingarna tycker heller inte om att stanna alltför länge på en och samma punkt. I detta fall är det grekiska ölandskapet den perfekta destinationen på så vis kan personer med detta stjärntecken öhoppa istället för att tråka ut sig på en och samma ort under hela semestern.

Några grekiska öar väl värda ett besök:

Kräftan (22/6-22/7)

Kräftan är moderlig och omhändertagande, och bryr sig ofta mer om andra än sig själv väl värd en semester med andra ord. För alla kräftor där ute med barn tipsar vi om våra vuxenrekommenderade hotell, här kan kräftan rå om sig själv i lugn och ro istället för att spendera all energi på att andra ska må bra.

På dessa vuxenrekommenderade hotell kommer kräftan säkerligen att trivas:

Lejonet (23/7-22/8)

Lejonet är, och vi ber om ursäkt, smått självupptagen. Lejonet älskar att vara i centrum och bestämma, och vill gärna att folk servar och passar upp på hen. Att befalla och organisera faller lejonet i smaken. För lejonet tipsar vi därför om ett femstjärnigt hotell, där hen kommer bli servad dygnet runt och kan domdera och bestämma bäst hen vill.

Tre av våra femstjärniga favoriter:

Jungfrun (23/8-22/9)

Jungrun är trägen och flitig, och planerar varje beslut grundligt istället för att hoppa på något spontant. Dock brukar inte detta hjälpa jungrun brukar nämligen ångra de flesta av sina beslut efteråt. En vanlig fritidssyssla för jungfrun är att granska och kritisera andra, och alla får se upp för jungruns kritiska öga. Även för jungfrun föreslår vi de femstjärniga hotell som hittas ovan (jungfrun hittar dock säkert något att kritisera även här).

Magnifik utsikt, men jungfruarna på bilden har säkerligen fler än ett par invändingar.

Vågen (23/9-22/10)

Att vågen har svårt att välja mellan olika alternativ är känt, men när ett beslut väl har fattats är det orubbligt. Vi tror att det bästa hotellalternativet för vågen är All Inclusive. På så vis slipper vågen våndas över var hen ska äta, och kan istället plocka fritt från buffén. Med en buffé behöver inte alla heller äta samma mat, en klar fördel för vågen som annars vill att alla ska vara överens.

Tre av våra All Inclusive-favoriter:

Skorpionen (23/10-21/11)

Skorpionen är hetlevrad och passionerad, och vi tror att det bästa en skorpion kan göra är att åka till ett land vars folk faktiskt förstår hen – Spanien! Spanjorer är liksom skorpionen hetlevrade och passionerade, och kommer inte döma skorpionens plötsliga känsloutbrott. Alla här reagerar likadant.

Ta en titt på några av våra mest populära semeserorter i Spanien:

Skytten (22/11-21/12)

Skytten är frihetens stjärntecken. Skytten älskar omväxling och att känna sig fri aldrig låst till en plats och vill alltid bort, bort, bort. Det okända lockar, och de stora, öppna landskapen passar bäst.

För skytten tipsar vi om dessa mindre folktäta turistorter:

Stenbocken (22/12-19/1)

Stenbocken är en sann utilitarist och pragmatiker, och tänker alltid på vad saker är bra för och vilken nytta de kan ha. Beslutsam som få, när stenbocken väl har startat ett projekt är det få saker som kan stoppa hen. Möjligtvis en solresa. Thailändarnas avslappnade livsfilosofi kan säkert få hen att släppa alla projekt under en vecka eller två.

Tre hotell i Phuket där stenbocken säkerligen kan koppla bort och koppla av:

Vattumannen (20/1-18/2)

Vattumannen är detaljorienterad och vill alltid veta mer. Att förstå en del av ett ämne räcker ej utan vattumannen vill alltid förstå hela bilden, och mer därtill. Vattumannen är kunskapens stjärntecken, och vi tipsar därför om semesterorter som erbjuder mycket mer än sol och bad, utan historia och fantastiska arkitektoniska mästerverk.

Tre av våra semesterorter med historia som vattumannen kan dyka ned i:

Fiskarna (19/2-20/3)

Fiskarna är förvirringens och otillfredsställelsens stjärntecken, hjärnan är konstant på helspänn och tankarna snurrar i högsta fart. Fiskarna har svårt att slå till sig ro, och så fort de försöker kommer en känsla kort därefter av att något är fel. Även för fiskarna tipsar vi om Thailand (se tips för Stenbocken), där fiskarna kan dela sin tid mellan strand och tempel. Lite meditation borde sannerligen få fiskarna att lugna ned sig.

På Wat Chalong i Phuket kan tvillingarna säkerligen stänga av tankarna för en stund.

Tripp, trapp, trut… så var denna lista slut! Vi hoppas inte någon känner sig förolämpad av denna rätt så ärliga lista, och istället känner sig tryggare inför kommande bokning. Är man fortfarande osäker (Hej vågen!) så har vi många fler blogginlägg med gott om reseinspiration och en hemsida med tusentals andra destinationer och hotell.

Skrivet den 7 november 2019 av

Jesper Carlström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.