Sandtastiska (!) tips för att göra strandsemestern ännu bättre

Att vara på stranden är en av världens härligaste känslor, men vi tror att de flesta kan vara överens om att varm sand och saltvatten är bäst på marken. Här delar vi med oss av några av våra smartaste tips för att tackla allt från klibbig sand till slitna sömmar.

1. Sand och teknologi

Lite sand i skorna kan vara lite irriterande, men det är kanske inte hela världen. Sandkorn i telefonen eller surfplattan, å andra sidan, kan förstöra både knappar och skärm – vilket kan bromsa viktig kommunikation, och inte minst bilder under semestern. Vårt tips för att skydda telefoner, kameror och annan teknik är att lägga dem i en enkel tillslutbar plastpåse. Då är telefonen i säkert förvar från sand och vatten, medan du fortfarande kan se skärmen.

2. Sandfri zon

Mellan solkrämsinsmörjning, påklädning av simkuddar och påpassning att solhatten sitter som den ska, är sand det sista du orkar tänka på. Ett fiffigt tips är att ta ett lakan, sätta tyngre saker i varje hörn och skapa en enkel, sandfri lekplats i skuggan för de yngsta.

3. Babypuder

Är du en av dem som hittar sand mellan tårna i veckor efter att strandsemestern är över? Talkpuder, eller babypuder, är ett smidigt sätt att ta bort envisa sandkorn som vägrar släppa taget.

https://www.instagram.com/p/BVNpYOrlPdN/?utm_source=ig_embed

 

4. Kyl ner dig

Självklart rekommenderar vi att du alltid ser till att smörja in dig ordentligt med solkräm, men om olyckan är framme och du har råkat bränna dig i solen så är isbitar med aloe vera en riktig räddare i nöden.

5. Smartare förvaring

Vad gör du med din telefon, plånbok och hotellnyckel medan du är i havet eller iväg för att köpa glass? Hitta en tom solkrämsflaska av modell större, tvätta den ren och lägg värdesakerna där.

6. Måsar

Okej, det här är inte helt vetenskapligt bevisat men vi väljer att tro på det! Om du någon gång har upplevt närgångna måsars vrede, så vet du att det kan vara en bra idé att hålla dem på avstånd. Färgen röd sägs signalera varning och på så sätt hålla måsarna borta. Värt att testa med ett rött parasoll eller en röd frysväska kanske?

7. Slush

Att frysa påsar med saft eller vatten ger en härligt svalkande slush efter några timmar i solen. Glöm inte sugrör!

Kan du några andra smarta strandtips? Dela gärna med dem till oss i kommentarerna!

 

Den här bloggartikeln är skriven av Laila Tjensvoll.

Skrivet den 13 april 2018 av

eBeach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.