Romantiken spirar för semesterfirare

Med Alla hjärtans dag runt hörnet är det lätt att påminnas om gamla och nya romanser. Därför har vi bett svenska resenärer att berätta om sina semesterromanser, och gjort en undersökning för att se hur många svenskar som har låtit sig förföras på semestern.

Semesterflört

Enligt eBeach undersökning berättar 55% av alla svenskar att de har haft en flört på semestern, och 30% har haft flera romanser när de har rest utomlands. Strand och sol är uppenbarligen inte bara ett magiskt recept för att få folk att kasta sina kläder (… för att bada! Vad trodde du?), utan också för att få kärleken att blomstra.

Men är det lättare att bli kär på semestern?

Nice

Ta med dig någon du tycker om till franska Rivieran? Oui, oui! Resmålet är också ypperligt för att utforska kultur, shopping och mat.

Positiva till semesterromanser

”De flesta svenskar är öppna och sociala när de är ute och reser, vilket återspeglas i statistiken med den övervägande positiva inställningen till semesterromanser” säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach.se.

Dessutom rekommenderar hon den grekiska ön Santorini och Nice på den franska rivieran som vackra och romantiska resmål för både par och singlar. Andra resmål som passar perfekt för weekendresor är storstaden Barcelona och solsäkra Kroatien. Om du verkligen vill skämma bort dig själv eller din andra hälft så kan du också kika ut våra handplockade lyxhotell.

 

Santorini

Santorini är helt enkelt vackert, och oavsett om du letar efter en romantisk semester eller inte, så måste den här ön upplevas.

 

Populär present

Oavsett om du redan hittat, spanar efter, eller helt enkelt inte är redo för den stora kärleken, så kan en resa till solen på Alla hjärtans dag vara en härlig present till någon du tycker om, eller till dig själv! Enligt vår undersökning önskar sig nämligen 54% av svenskar en solsemester som present på Alla hjärtans dag. 

Topp 5: Det önskar sig svenskarna på Alla hjärtans dag

  1. En resa till solen 
 54 %
  2. En spaweekend          26 %
  3. En romantisk middag hemma    22 %
  4. En middag på Michelin-restaurang    17 %
  5. Ett exklusivt smycke        

 

Barcelona

Barcelona är ett perfekt resmål för dig och din señor eller señorita, men också för dig som vill leva la Vida Loca på stadens

 Lyckliga i alla sina semesterdagar…?

Det går inte att förneka att semesterflörtar har lite dåligt rykte. Vad händer när semestern är över och du är tillbaka i vardagslunket? Överraskande nog svarar hela 35% av personerna i vår undersökning att de fortfarande är tillsammans med sin semesterkärlek efter att de har kommit hem.

Vem vet var du kan hitta din nästa flamma?

 

 

 

 

Skrivet den 13 februari 2018 av

Emelie Ytterberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.