Osäker på vilken kanarieö som passar dig bäst?

Det finns en anledning till att Kanarieöarna blivit en sådan hit bland soltörstande skandinaver. Eller ja, en är väl ändå ett rejält understatement – Kanarieöarna är en otroligt spännande ögrupp med massor att erbjuda. Och bäst av allt: bara ett par timmars flygresa bort från Sveriges kyliga vintertemperaturer. Vi har kollat lite närmre på ögruppens större öar.

Väljer du mellan klassiska Gran Canaria, vackra Teneriffa, aktivitetsrika Lanzarote eller strandrika Fuerteventura? Då förstår vi att du har svårt att bestämma dig. Här under hjälper vi dig att hitta rätt!

Glada Gran Canaria – när du vill känna dig som  hemma
Gran Canaria är ombytligt med flera populära semesterorter att välja på. Här kan ni exempelvis välja mellan att få storstadskänsla i Las Palmas, bo nära vimlet i Playa del Inglès, eller slappna av i den lugna och otroligt vackra badorten San Agustin. Vad öns orter har gemensamt är däremot trygghetskänslan av att det ibland kan kännas som hemma – det är inte helt omöjligt att du springer på din granne! Ön har länge varit populär bland svenskar och skandinaver och detta gör Gran Canaria till en storfavorit bland barnfamiljer.

Utsikt_över_amadoresstranden_puerto_rico_gran_canaria
Vackra Amadores-stranden

Snabbfakta Gran Canaria

 • Medeltemperatur i luften, december-februari: 21,5 grader
 • Medeltemperatur i havet, december-februari: 19,5 grader
 • Kanontips: Guayadequedalen – ett fascinerande grottsamhälle uppe i bergen, 40 km från Las Palmas och 50 km från Playa del Inglès.

Testa Teneriffa – när du älskar natur eller är en vattenparksfantast

Natur och vattenpark kanske inte helt hör ihop, men vi ska förklara hur vi menar… Teneriffa erbjuder otroligt häftig natur, som centreras runt den aktiva vulkanen Teide. Vulkanen ligger i den stora nationalparken Parque National del Teide, där ni kan gå på långa vandringar, med eller utan guide. Öns stränder har även de en koppling till Teide då de är lavastränder, med mörk sand.  För barnfamiljer, och andra badfantaster, erbjuder Teneriffa den populära vattenparken Siam Park som ligger utanför semesterorten Los Cristianos.

playa_de_la_tejita_vacker_lavastrand_teneriffa
En av Teneriffas ståtliga lavastränder

Snabbfakta Teneriffa

 • Medeltemperatur i luften, december-februari: 18 grader
 • Medeltemperatur i havet, december-februari: 19,5 grader
 • Kanontips: Hyr bil för att köra runt öns häftiga vulkanlandskap!

Fantastiska Fuerteventura – när du är ute efter vackra finkorniga sandstränder

Fuerteventura glöms ofta bort när man planerar sin semester till Kanarieöarna, vilket är synd. Öns stränder är några av de vackraste i Europa och påminner om Karibiens vita stränder. Att tänka på är däremot att vindarna ofta är starka runt ön, vilket ofta framkallar höga vågor. Detta fungerar fint för äldre simmare och framförallt bland surfare (Fuerteventura är ett riktigt surfparadis) men för de små kan vågorna ibland vara för starka.

morro_jable_Strand_beach_fuerteventura
Härlig sandstrand i semesterorten Caleta de Fuste på Fuerteventura

Snabbfakta Fuerteventura

 • Medeltemperatur i luften, december-februari: 18 grader
 • Medeltemperatur i havet, december-februari: 19 grader
 • Kanontips: På vårt hotell Pierre & Vacances Village Club bor ni billigt men i välutrustade lägenheter och hotellet har egen vattenpark!

Livliga Lanzarote – när du vill kombinera din solsemester med träning

Lanzarote är ett paradis för dig som vill balansera semesterlivet med en ordentlig dos av aktiviteter och träning. Flera av våra träningshotell ligger på Lanzarote. Någonting som är väldigt populärt är att åka på cykelturer runt ön! Precis som Teneriffa har Lanzarote ett häftigt vulkanlandskap. Lanzarote utgörs inte bara av sport och aktiviteter. Barnfamiljer trivs också här, med de långgrunda stränderna och familjeinriktade hotellen.

vacker_lavastrand_natur_lanzarote
På Lanzarote möter häftigt bergslandskap fina stränder.

Snabbfakta Lanzarote

 • Medeltemperatur i luften, december-februari: 18 grader
 • Medeltemperatur i havet, december-februari: 19 grader
 • Kanontips: Det enda som är bättre än en kanarieö är två kanarieöar – ta färjan över till Fuerteventura för en dagsutflykt!

Har ni bestämt er? Skynda över till hemsidan och boka in er vintersemester! Sedan är det bara att börja längta efter härlig decembersol…

Skrivet den 14 augusti 2015 av

eBeach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.