Nakenbad utomlands… Och på hemmaplan?

Det här med att bada naken är en fråga som ständigt engagerar.  Det diskuteras vart man ska bada, hur badplatser ska delas av och vilka restriktioner som bör finnas. Men hur vanligt är det att man föredrar att doppa sig i bara mässingen, framför att bada i badkläder? Enligt vår undersökning kan fyra av tio män tänka sig att bada näck utomlands.

För många är sol och bad den viktigaste delen av semestern och för de allra flesta är badkläder en självklarhet. Men många män kan tänka sig att skippa badkläderna. På frågan om man kan tänka sig att besöka en nudiststrand utomlands svarar nämligen 40 procent av männen ja. Endast 16 procent av kvinnorna uppger samma sak.

Av de tillfrågade männen svarar nästan lika många att de även kunnat tänka sig att bada naken hemma i Sverige.

– Det är förvånande att 36% av männen, vilket nästan är lika många som kan tänka sig besöka en nudiststrand utanför Sveriges gränser, även kan tänka sig att göra det på hemmaplan. Många människor vågar ju göra saker utomlands som de aldrig övervägt att göra hemma. Oavsett om du vill bada med eller utan badkläder är det alltid viktigt att du håller koll på skyltar, så att du hamnar på en strand som passar dig, säger Oliver Garner, Internationell chef för eBeach.se.

Att sola och bada naken på solsemestern är populärast bland de yngre. I åldrarna 18-24 år uppger en tredjedel att de kan tänka sig besöka en nudiststrand utomlands. Svenska nudiststränder gästas däremot oftast av de i åldersgruppen 25-34 år. 27 procent av dem är positivt inställda till att nakenbada i Sverige.

Vart står du i frågan? Föredrar du att bada i bara mässingen eller tar du på dig badkläder när du besöker badplatser?

——-

Denna press release publicerades i Expressen den 26 augusti 2015. Undersökningen är beställd av oss på eBeach.se och genomfördes under 2014. 1 005 personer deltog i undersökningen, som är statistiskt säkerställd.

Skrivet den 26 augusti 2015 av

eBeach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.