Hotelltips: Miraggio i Halkidiki

Vackra Halkidiki är en av våra mest populära semesterdestinationer och ett av våra favoritboenden är lyxiga Miraggio Thermal Spa Resort. Vi pratat med hotellets VD för att få reda på hur man bäst kan slappna av här i sommar.

 

Hur kan familjer slappna av på hotellet?

Finns det något bättre än att sitta ner och äta en god middag tillsammans? På Miraggio har vi fem topprestauranger som erbjuder högklassiga maträtter. Bland annat kan du börja dagen med en stor, amerikansk frukost på restaurangen Kritamo. Här har du utsikt över marinan och bland annat så serveras också nyfångade skaldjur direkt från havet utanför. Så det är, som du säkert gissat, också ett utmärkt ställe att äta middag.

 

Vad kan barnen göra medan de vuxna kopplar av?

Om föräldrarna vill ha lite egentid att slappna av så kan barnen springa av sig på Kids’ Planet. Det är ett roligt lekland som vi har här på Miraggio, där de yngre gästerna bland annat kan spela fotboll, leka i barnpoolen, bygga piratskepp, leka radiostation och såklart dansa på minidiscot!

 

Vad är det ultimata sättet att njuta av en avslappnande semester på Miraggio?

Vi organiserar morgonklasser i yoga vid havet och det kan jag varmt rekommendera. Genom att börja dagen med att hitta ett lugn så sätter du stämningen för dagen.

Självklart vill vi att våra gäster ska koppla av här på hotellet, men vi vill också uppmuntra dem att upptäcka Halkidiki. Det vore synd att gå miste om att se de mäktiga bergskedjorna och den vackra naturen, så jag skulle definitivt tipsa om att göra vandringar eller cykelturer i området. Eller varför inte bara ta en eftermiddagspromenad bland olivlundar och mandelträd?

 

Hur gör du själv för att slappna av på hotellet?

Personligen så passar jag på att utnyttja våra lyxiga spafaciliteter. Vi har ett stort spa som sträcker sig över två våningar. Dessutom kan vi stoltsera med en thalassoterapi-pool precis vid havet. Här finns fyra separata pooler vars thermalvatten är unikt för den här regionen och sägs ha gynnsamma egenskaper för hälsan. Du kan också besöka till exempel den finska bastun, flera ångbad och mycket mera!

 

Finns det några spapaket man kan boka?

Ja absolut, vi har till exempel ett paket som heter ”the Amanda Hamilton 5-day Cleanse Retreat”. Det är ett individuellt utformat spaprogram som också inkluderar en tre månader lång efterbehandling, så du även kan koppla av när du har kommit hem från din semester. Paketet innehåller bland annat en hälsosam meny, övningar och livstilstips. Det kan låta lite strikt, men tro mig, det hjälper verkligen! Du kommer känna dig 100% mer avslappnad efteråt.

 

 Är du nyfiken på Miraggio Thermal Spa Resort? Här kan du läsa mer och boka.

Du kan också läsa mer om Halkidiki och våra andra grekiska destinationer i vår Greklandsguide.

Skrivet den 24 februari 2017 av

Emelie Ytterberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.