Här får du mest sol och strand i sommar

För många av oss är soliga dagar på stranden något av det viktigaste för en riktigt lyckad semester, men var får du egentligen mest sol och strand för pengarna? Vi har jämfört strandsträckor, soltimmar och genomsnittlig resekostnad för att få reda på vilket resmål som är mest prisvärt för sol och bad.

 

Bronsplats – Costa Blanca

På tredje plats hittar vi Costa Blanca i västra Spanien. Kusten sträcker sig från staden Denia i norr till Pilar de la Horadada i söder. Här kan du njuta av i genomsnitt 72 soltimmar i veckan och 57 km strand. Costa Blanca betyder ”den vita kusten” på spanska och namnet kommer sig av de många och långa vita sandstränderna som ringlar sig längst med kusten. Du kan välja mellan att spendera dagarna i de större städerna Benidorm, Alicante och Torrevieja. Vill du hellre ha lugn och ro så kan du söka dig till de mindre orterna Calpe och Altea.

 

Benidorm

Benidorm

Resekostnad: 17 257 SEK*

Pris per km strand: 303 SEK

Pris per soltimme: 239 SEK

Bästa stranden: Playa del Levante i Benidorm.

 

Playa del Levante

Playa del Levante

 

Silverplats – Halkidiki

Andraplatsen kniper prisvärda Halkidiki i Grekland. Den populära halvön är ett paradis för soldyrkaren – du kan nämligen njuta av hela 79 soltimmar i veckan (drygt 11 timmar per dag). Här finns också många långgrunda sandstränder och vacker natur. Halkidiki är ett populärt semestermål för både turister och grekerna själva, varför inte hyra en bil och upptäcka de olika små orterna på egen hand? Några av de mest omtyckta platserna är Ouranoupolis, Kalithea och Polychrono.

Halkidiki

Halkidiki

Resekostnad: 16 311 SEK*

Pris per km strand: 251 SEK

Pris per soltimme: 206 SEK

Bästa stranden: Kalithea-stranden i Kalithea.  

 

Halkidiki

Halkidiki

Guldplats – Costa del Sol

Vinnaren i vår undersökning är klassikern Costa del Sol. Den spanska solkusten har varit ett omtyckt semesterresmål i över 50 år och det här du får allra mest sol och bad för pengarna. Med härliga 77 soltimmar i veckan och 79 km av sandstränder så kan du verkligen njuta av en prisvärd semester med sol och bad här. I de större städerna Málaga, Benalmádena och Fuengirola hittar du familjevänliga och långgrunda stränder. Vill du söka dig ifrån de mest välbesökta stränderna så är Cabopino-stranden ett hett tips. Du tar dig enkelt hit på ungefär 15 min med bil från Marbella och här möts du av kristallklart vatten och finkornig sand.

Fuengirola

Fuengirola

Resekostnad: 16 614 SEK*

Pris per km strand: 212 SEK

Pris per soltimme: 216 SEK

Bästa stranden: Playa del Cristo i Estepona.

Playa del Cristo

Playa del Cristo

 

*Resekostnaden är baserad på en veckas semester för två vuxna och två barn.

Skrivet den 15 maj 2017 av

Emelie Ytterberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.