Gyllene stränder, sol och historia på Malta

Malta beskrivs ibland som ett enda stort friluftsmuseum med sitt kristallklara vatten, gyllene stränder och en väl bevarad historia som sträcker sig 7 000 år tillbaka i tiden. Förutom ett slående landskap finns det många roliga aktiviteter för vuxna och barn, vad sägs som att bada i den Blåa Lagunen, besöka välkända platser från den omtalade TV-serien Game of Thrones eller göra en djupdykning i undervattensvärlden? eBeach.se tipsar om gyllene stränder, sol och historia på Malta!

Denna färgrika Medelhavspärla kan du åka till när som helst på året, men varmast är det mellan maj- och oktober månad. Malta faller ibland i skymundan för de större turistberikade resmålen som Rhodos och Kreta, men det vill vi såklart ändra på! Vi delar med oss av våra bästa tips om vad du måste göra när du besöker Malta för att få ut det bästa av din semester. Vi har även samlat några av våra favorithotell på Malta för dig som ännu inte bestämt dig var du vill bo!

Blue Lagoon

Utan tvekan den mest populära badplatsen på Malta, beläget på den lilla ön Comino. Många turister lockas ut hit på grund av den fantastiska naturen och turkosa vatten. Ön är dessutom helt befriad från biltrafik och dofter som timjan och andra vildvuxna örter sprider sig med vinden.

Den gyllene stranden

Vi älskar sandstränder och vi älskar Golden Bay! Denna gyllene sandstrand sägs vara den bästa på hela Malta och är faktiskt en av de få sandstränder på ön! Den största anledningen till att vattnet är så klart är för att Malta har ett bergigt och klippigt landskap och inte många sandstränder. Det finns ett antal caféer längst med Golden Bay och ett stort utbud av vattensporter. Skulle du få nog av att ligga på stranden så finns det mycket att se och utforska i området, bland annat en natur- och historiepark.

 

Golden bay

Azure Window

Är du ett Game of Thrones fan? Den omtalade TV-serien har inte gått många obemärkt förbi, men visste du att vissa av scenerna har spelats in på Malta? Azure Window betyder ”blått fönster” och användes som inspelningsplats när Daenerys Targaryen gifte sig med Khal Drogo, många säsonger sedan alltså! Även om du inte är ett stort fan av serien så är det en fantastiskt vacker plats med kristallklart vatten och härlig utsikt.

Azure Window EDITED

Besök undervattensvärlden

Att dyka med tuber eller snorkla är något utöver det vanliga! Att omges av vatten och bara höra sina egna andetag samtidigt som man tittar ner på fina korallrev och fiskar kan både vara oerhört avslappnande och exhalterande på samma gång. Kan du dessutom dyka med tuber kan du komma åt några av Maltas många tunnlar och grottor och simma på en upptäcksfärd du sent kommer glömma! Dykparadisen hittar du på bland annat på Gozo och Comino.

Marsaxlokk

Bor du i Valletta har du bara en timmes bilfärd till den lilla fiskebyn Marsaxlokk som är känd för sina söndags-marknader och många restauranger. Är du ute efter det mer traditionella och typiska Malta så är denna by väl värt ett besök. Hit tar du dig enklast med buss 81 eller 85.

Gyllene stränder, sol och historia på Malta

Mysiga restaurangbesök

Just nu är det väldigt populärt med närodlad och ekologisk mat och är du intresserad av att kombinera lokala råvaror med Medelhavssmakerna ska du besöka Rebekah’s i Mellieha. Restaurangen har fått fantastiska omdömen på TripAdvisor!

Saknar du den svenska fikan? Då ska du besöka Caffe Cordina i Valletta. Här kan du njuta av en kopp kaffe och en stor kakbuffé i solen!

Är du på kändisspotting så är Peppino’s ditt val av restaurang. Restaurangen är känd för att ha serverat Madonna, Bon Jovi och självaste Brad Pitt. Denna italienska restaurang ligger i St. Julians och har även den fått riktigt bra omdömen.

 

Skrivet den 17 juni 2016 av

eBeach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.