Veckans reseapp: översätt skyltar och menyer

Denna vecka tipsar vi om en app för er vars spanska, grekiska (eller annat valfritt språk) kan behöva lite hjälp på traven under semestern.

Med appen ”Scanner&Translator” kan du ta en bild med mobilkameran på den text som du vill översätta – appen scannar sedan texten och översätter den till svenska.

Du behöver därför inte längre sitta med restaurangmenyn och försöka klura ut vad du vågar testa. Du behöver heller inte oroa dig för att missförstå varningsskyltar vilket ju är någonting som kan komma att bli riktigt viktigt…

Så här ser appen ut:

nr 2 IMG_6099

I första steget väljer du om du vill ta en ny bild eller om du vill ta en bild från ditt galleri. Du kan sedan zooma in på den biten av texten som du vill översätta. Självklart kan du välja att bara översätta en hel skylt.

Appen scannar sedan texten och du erbjuds alternativet att välja vilket språk du översätter från och till. Texten översätts sedan meddetsamma. Som ni ser är formateringen inte den bästa och översättningen är väldigt direkt, men jag har absolut haft rejäl användning för den själv när det är någonting som jag inte riktigt haft koll på.

nr 3 IMG_6100 2

Appen är gratis både i Apple Store och Google Play.

Skrivet den 11 mars 2016 av

eBeach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.