Fyra firanden för en annorlunda advent i värmen

Julen närmar sig med stormsteg, men först kommer firandet av advent. En del av charmen med julen, och advent, är just traditionen. Att göra det man alltid har gjort. Vi anser dock att man mår bra av att göra saker lite annorlunda då och då, och extra bra mår man om man väljer att fira advent utomlands. Mysfaktorn finns kvar, och man kan dessutom ladda upp med energi och D-vitamin inför resten av vintern. Nedan har vi samlat några tips på hur man kan fira en annorlunda advent med oss på eBeach.

Advent utan ljusstake är inte en riktig advent.

Första advent

”När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
och alla är så glada att fira få advent.”

Äntligen börjar nedräkningen mot jul. Så fort det första ljuset brinner känns julen genast närmare. För att fira den korta tiden fram till jul tipsar vi om ett besök till Kanarieöarna. De festglada spanjorer vet hur man bjuder upp till fest, och advent är inget undantag. Den eviga sommaren som råder här gör att festen tar plats på gatan och på stranden, och kombinationen badbyxor/bikini och juldekorationer och granar är riktigt lyckad. På alla öar firas det lika mycket, så man kan välja fritt mellan Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote, o.s.v.

Ett träd pyntat med julklappar i Puerto de Mogán, Gran Canaria.

Klicka här för att söka efter en resa till Kanarieöarna.

Andra advent

”När andra ljuset brinner vi julklapparna syr
och vi bakar kakor och har ett fasligt styr.”

Det är svårt att slå spanjorernas festglada sinne, men Turkiet ger dock Spanien en riktig match. Utsökt julmat i överflöd, fantastiska basarer, uppträdanden, pyntade restauranger och barer i Turkiet tar man julen på allvar. Faktum är att juldekorationerna på hotellen längst med den turkiska kusten närmast kan liknas vid det som annars endast syns i USA. Turkiet har dock fördelen att kilometerlånga kritvita stränder och klarblått vatten endast är ett stenkast från julbasarerna.

Fullproppad julbasar i Alanya, en av de största i sitt slag.

Klicka här för att söka efter en resa till Turkiet.

Tredje advent

”När tredje ljuset brinner är snart Lucia här,
hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär.”

I år råkar visserligen tredje advent hamna efter Lucia, men det spelar ingen roll. Det bästa man kan göra i detta fall är att boka en resa till Lucias hemland i hennes ära, Italien. Speciellt mysigt är det att fira tredje advent på Sicilien. Under hela december organiseras massvis med julkonserter i både Taormina och Giardini Naxos, och restaurangerna serverar italienska julrätter som vi vågar säga faktiskt smakar godare än våra svenska klassiker.

Taorminas centrala torg med en ovanlig syn för oss svenskar: sol, blå himmel och julgran.

Klicka här för att söka efter en resa till Sicilien.

Fjärde advent

”När fjärde ljuset brinner vi hämtar julegran
och alla barnen räknar, dan före dan före dopparedan.”

Nu är julen riktigt nära, och fjärilarna i magen löper bakut. Bästa botemedlet mot julstressen anser vi är Mauritius. Här bryr man inte sig om julhets och klappar, utan endast om avslappning och njutning. Solen skiner och värmen håller i sig året runt tropikerna är den perfekta platsen för en annorlunda fjärde advent, och ett julfirande utan jämförelse. Medeltemperaturen är under december 25 grader, och termometern når ofta 30 grader en bättre julklapp är svår att hitta.

En vattenskidåkare klädd i tomtekostym dagen till ära.

Klicka här för att söka efter en resa till Mauritius.

Vi hoppas att vi har inspirerat er och öppnat era ögon om att advent inte alltid behöver se likadant ut. Kanske att ni till och med vågar unna er en tidig julklapp? På vår hemsida hittar ni många fler destinationer med toppenväder även i december. Glöm för allt i världen inte heller bort att det aldrig är för sent att boka en resa med oss, vi har alltid massvis med toppenbra sista minuten-erbjudanden.

Skrivet den 21 november 2019 av

Jesper Carlström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.