Fem destinationer för en mindre grå november

Vi är många som anser att november är årets tråkigaste och deppigaste månad. Sommaren är sedan länge bortglömd och julen känns alltför långt bort. Slask fyller våra gator och solen ser vi heller aldrig. Måste det vara så? NEJ! Vi har i detta inlägg listat fem destinationer där november är synonymt med glädje istället för… ja, sorg.

P.S. Alla destinationer innehåller en Instagram-bild publicerad i just november som bevis.

En solig novemberdag på stranden i Las Palmas, Gran Canaria.

Gran Canaria

Gran Canaria är ett toppenresmål året runt, och så även i november. Medeltemperaturen ligger under november månad på 24 grader, alltså tillräckligt varmt för att kunna fortsätta njuta av sol och bad på stranden. I november hålls även den världsberömda segeltävlingen Atlantic Rally for Cruisers ARC på ön, med tusentals små båtar som seglar ikapp.

Bilden nedan är tagen i Playa del Inglés.

View this post on Instagram

Views for days 🌞🌞 #grancanaria #playadelingles

A post shared by James Smith (@james__smith93) on

Tryck här för att söka efter en novemberresa till Gran Canaria på vår hemsida.

Teneriffa

Det vore synd att nämna Gran Canaria, och inte dess förträffliga granne Teneriffa. Visserligen tillhör de bägge Kanarieöarna, men de har helt egna karaktärer. På Teneriffa finns vulkansvarta såväl som gyllengula stränder, adrenalinfyllda nöjesparker och lugna semesterorter… något för alla smaker. Medeltemperaturen är även här 24 grader, dock med något fuktigare klimat som garanterat hjälper mot torra höstarmbågar. Det absolut bästa med Gran Canaria och Teneriffa? De ligger endast fem timmar från Sverige!

Bilden nedan är tagen en solig morgon på ett hotell i Puerto de la Cruz.

Tryck här för att söka efter en novemberresa till Teneriffa på vår hemsida.

Mauritius

Tropikerna är aldrig fel, oavsett årstid. Mauritius lovar turkosblått vatten, palmer och sammetslen sand i kombination med strålande sol och varma temperaturer även i november. Medeltemperaturen ligger på härliga 24 grader, med temperaturer på upp mot 27 grader om man har tur. Denna månad firas även Mauritius Classic Tour här, en biltävling med enbart klassiska bilar.

Bilden nedan är tagen på den lokala stranden i Flic-en-Flac.

Tryck här för att söka efter en novemberresa till Mauritius på vår hemsida.

Egypten

Mystiska Egypten är en spännande destination som erbjuder enastående historia och fantastisk dykning (och mycket mer). Medeltemperaturen i november ligger på hela 26 grader, och termometern når ofta 30-gradersstrecket. Vattentemperaturen är ungefär 24 grader, så är man dyk- och badsugen kan man doppa sig hur länge man vill utan att frysa.

Bilden nedan visar en magisk soluppgång i Sharm El Sheikh.

Tryck här för att söka efter en novemberresa till Egypten på vår hemsida.

Thailand

Så slutligen, Thailand, även känt som ”Land of Smiles” (’Det leende landet’). Det finns många anledningar att le här: det gästvänliga folket, den goda maten, de varma temperaturerna, det turkosblå havet, den molnfria himmelen, och listan fortsätter… I november ligger medeltemperaturen på 28 grader, och det är även en perfekt tidpunkt att besöka landet eftersom regnsäsongen precis slutat. Regn är inte lika vanligt och det är blå himmel och solsken som gäller.

Mysigt lunchställe i Koh Samui, Phuket.

Klicka här för att söka efter en novemberresa till Thailand på vår hemsida.

Se där, november behöver alltså inte endast innebära grått väder och deppigt humör! En enkel räddning är att boka en solsemester med oss på eBeach.se och förkorta väntetiden mellan sommar och jul.

Skrivet den 19 november 2019 av

Jesper Carlström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.