Ett Dubai för barnen

Dubai är känt för sin exklusivitet, sina skyskrapor och sina enorma shoppinggallerior. Men faktum är att här finns massor av andra saker att göra och se, som gör det till ett perfekt resmål för familjer med barn i alla åldrar. Här tipsar vi om Wild Wadi Water Park och Adventure HQ – två dagsaktiviteter som vi verkligen rekommenderar för er som ska åka på familjesemester till Dubai.

Burj Al Arab hotel at a distance in Dubai, United Arab Emirates

Wild Wadi Water Park

Här tar vattenäventyren aldrig slut! Med hela 30 vattenattraktioner (jag skriver attraktioner eftersom det inte bara är rutschbanor som erbjuds) finns här någonting för alla. De snabbaste och mest magkittlande attraktionerna är öppna för barn (och vuxna) över 110 cm i längd. Men även för de yngsta barnen finns här massor med roliga vattenspektakel att ägna sig åt – från ett stort vattenlekland, till lazy rivers och en vågpool.

Vattenparkens mest kända vattenrutschbana kan det hända att du sett på tv eller i tidningar förut. Den heter Jumeriah Sceirah och här får du ställa dig upp i en tub med ben och armar korsade. Sedan blir golvet undandraget under fötterna och du åker rakt ner i en häftig rutchbana där du kan nå en hastighet på upp till 80 km i timmen. Kusligt – vi vet!

Om det kittlade liiite för mycket i magen på er av att tänka på Jumeriah Sceirah erbjuds här massor med andra attraktioner som kanske passar bättre. Exempelvis finns Masters Blasters där du åker på en gummiring runt hela parken i olika fart.

Entrén till Wild Wadi Water park är 285 AED* (ca 650 SEK) per person över 110 cm och 240 AED* (ca 540 SEK) för barn under 110 cm.

Adventure HQ

Som namnet tyder på är det äventyr som gäller även här, men denna gång på land. Inne på Adventure HQ finns bland annat spännande klätterväggar med olika svårighetsgrad. Detta gör att både föräldrar och barn kan få sig en utmaning på respektive nivå. Klätterväggarna har olika teman – en ser exempelvis ut som att man klättrar på ett slott och på en annan måste man svara på frågor medan man klättrar upp (däremot på engelska).

En annan stor hit bland barnen är den stora trampolinparken som finns inne på Adventure HQ. Tänk dig hur kul barnen har på studsmattan i er eller kompisens trädgård.. Här hittar ni massor av studsmattor som står på rad i en stor sal – barnen (och försiktiga vuxna) kan hoppa runt, runt, runt, till och med upp mot väggen! Priserna på Adventure HQ varierar beroende på hur länge man planerar att stanna. För 90 minuter kostar det 130* AED (ca 295 SEK) per person.

Letar du efter din nästa Dubaisemester? Bege dig mot hemsidan för att hitta en resa som passar dig!

*AED är den lokala valutan i Dubai och står för United Arab Emirates Dirham.

Taggar:

Skrivet den 2 oktober 2015 av

eBeach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.