En legendarisk nöjespark

Föreställ dig en plats som kombinerar nervkittlande åkattraktioner och cirkus med ändlöst vattenskoj, magi och äventyr. Den platsen är The Land of Legends i Antalya, Turkiet. Den här enorma temaparken öppnade 2016 och har sedan dess trollbundit såväl stora som små med sina atmosfäriska nöjen.

Parken är indelad i fyra huvudsektioner: En shoppingaveny, äventyrspark, vattenpark och ett hotell. Här nedan kommer en utvärdering och beskrivning av vad varje sektion har att erbjuda.

Shoppingavenyn

Den första halvan av parken är fylld med ett helt spektrum av butiker, salonger, restauranger och barer för varje smak och stil. Här hittar du souvenirbutiker, kläd- och skobutiker, inredningsbutiker, leksaksaffärer och mycket mer.

I matväg finns i stort sett allt. Det låter nästan knäppt, men det är sant! Vilket cuisine som än tilltalar dig mest kommer du att hitta här. Ett tips är att besöka restaurangen Nemo, där man kan njuta av en god lunch eller middag medan man betraktar livet under ytan i enorma akvarium som når upp till taket.

Äventyrspark

Vågar du åka den 61 meter höga Hyper Coaster? Eller vill du hellre se vad du går för i den roliga hinderbanan? Äventyrsparken är fylld med 24 olika attraktioner, däribland 3 berg- och dalbanor, en 5D biograf, frittfall och flera attraktioner för barn.

Vattenpark

Och nu till huvudakten, vattenparken! Den här enorma vattenparken 8 pooler och hela 43 (?!) vattenrutschkanor och vattenattraktioner. De varierar från fartfyllda spiralkanor till vågpooler och trampbåtar, så oavsett smak kommer du garanterat att hitta något som passar just dig.

För de yngre finns vattenlekplatser och och barnpooler där man kan leka av sig riktigt ordentligt.

Hotell

Det här äventyrliga hotellet ligger mitt i parken och är specifikt designat för de unga (eller unga i sinnet). Här finns bland annat ett internationellt erkänt spa, gym, en biograf och en hel mängd restauranger.

Rummen här har serietidningsinfluenser i dekor och är alla utrustade med Playstation 4, vilket jag tycker låter som ett perfekt avslut på en hel dags lek och stoj!

Hotellet har samma namn som nöjesparken, The Land of Legends, och kan bokas på eBeach.se. När du bor på The Land of Legends hotell har du gratis och obegränsat inträde till nöjesparken och alla attraktioner.

Besök nöjesparken The Land of Legends

The Land of Legends ligger i Belek, Antalya, Turkiet.

Entré och åkband: Cirka 560 kr för vuxna och 450 kr för barn. Om du bor på något av hotellen i hotellkedjan Rixos så är entrén och åkbanden gratis.

Öppettider: Vattenparken är öppen från 10.00 – 18.00, och äventyrsparken från 11.00 – 21.00.

Nöjesparken The Land of Legends är del av hotellkedjan Rixos. Inträde och åkband ingår utan extra kostnad när du bor på The Land of Legends hotell eller något av Rixos hotell:

The Land of Legends hotell
Rixos Premium Belek
Rixos Premium Tekirova
Rixos Downtown Antalya
Rixos Sungate
Rixos Beldibi

Sugen på att bada? Det är jag!

Skrivet den 10 juli 2019 av

Jesper Carlström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.