eBeach undersöker om resor = romantik?

Är det sant att semestern är bra för förhållandet? I romantiska filmer där människor blir överraskade med flygbiljetter och hotellrum slutar det i regel med ett lyckligt par som hoppar in i en taxi och gasar iväg till flygplatsen. Romantiskt? Ja. Realistiskt? Nope.

Två kvinnor äter middag

Kalla mig gärna cynisk, men efter en sån scen sitter jag alltid och frågar mig själv ”Ska de liksom bara resa utan att ta ledigt från jobbet?” och ännu värre ”Vem packade resväskorna?”. Vi på eBeach föredrar helst att packa vår egen semestergarderob och vi tar Hollywoods rosenröda bild av semestern med en nypa salt. Därför har vi undersökt hur en semester faktiskt påverkar ditt förhållande.  

Förhållanden och semester

Även om forskningen i stor grad visar på att en semester kan göra relationer starkare, visar det också att resa tillsammans kan vara utmanande. Så här är några enkla tips och förberedelser en kan ta för att göra semestern med lyckad och minnesvärd.

1. Prova något nytt

Undersökningar visar att prova något nytt (som ni båda tycker är spännande) stärker tilliten till varandra och förbättrar kommunikationen. Det kan vara något så enkelt som att prova en ny maträtt tillsammans på Kreta, till att anmäla sig till sanddynesurfing i Dubais öken.

Bo på ett hotell som ligger nära aktiviteter, större städer och nöjesliv, som Pierre & Vacances Villa Romana i Tossa de Mar.

ROMANTIPS: Inte alla har energi som en Duracellkanin med konstant jakt efter adrenalin och äventyr. Så innan du beställer tid för att ta djupdykningscertifikat är det kanske bäst att dubbelkolla med partnern först?

En man ber någon att hoppa i vattnet

2. Bevara minnena

Finns det något bättre än att tänka tillbaka på en härlig semester? (förutom att beställa en ny, såklart!) Ett bra tips är att verkligen uppskatta minnena – häng upp bilder på stadsrundan i Dubrovnik, ställ ut souvenirerna du köpte i Costa Brava eller återskapa den där maträtten ni provade.

Bo på ett hotell precis vid stranden och njut av solnedgångarna tillsammans… och få första tjing på solstolarna på mornarna. Taktik/romantik. Vi rekommenderar Hipotels Dunas.

ROMANTIPS: Enligt experiment och undersökningar har människor lättare för att komma ihåg bra minnen när de upplever dem tillsammans med andra, och vanliga minnen skapar närhet och tillit.

Summer Lovin GIF by Grease Live - Find & Share on GIPHY

3. Res i mer än 8 dagar

En ny undersökning visar att du behöver tid för att verkligen koppla av och njuta av semestern. Det finns nämligen en kärnfas där avslappning och semesterkänslan är på topp. Reser du i mer än 8 dagar får du då maximalt utbyte.

ROMANTIPS: Kom ihåg att vi slappnar av på olika sätt. Vissa vill släppa loss sin inre Beyoncé i karaokebaren vid stranden, medan andra bara vill vara så horisontella som möjligt. Välj ett hotell som har spa för maximal avslappning. Vi rekommenderar Asteria Belek Club.

Relaxed Tv Show GIF - Find & Share on GIPHY

4. Koppla av

Vi kollar på telefonen mellan 80 och 300 gånger om dagen. Om du har möjlighet att stänga av telefonen föreslår vi en revolutionerande aktivitet; prata med din partner!

Kroatien är känt för att ha en fin blandning av historiska byggnader och vacker natur med dalar utan mobiltäckning.

ROMANTIPS: Att investera i en riktig kamera ger dig inte bara bättre bilder, det gör också att du inte måste ta med dig mobiltelefonen och bli distraherad av en kattvideo varje gång du vill ta en bild.

Keeping Up With The Kardashians Phone GIF - Find & Share on GIPHY

5. Planera i förväg

Romantik och spontanitet blir ofta framställt som att det går hand i hand. Ofta är det sant, men när du står på hotellet och inser att du tog dina ullunderkläder istället för shortsen eftersom du hade bråttom när du packade, är det inte så coolt längre. Lite planering i förväg ger er också tid för romantik sen.

ROMANTIPS: Ett hotell med lite extra komfort är härligt när ni är på semester tillsammans och kanske vill tillbringa lite… öhum, extra tid på hotellrummet? Kika in Aqua Luxury Suites i Santorini.

 

Den här bloggartikeln är skriven av Laila Tjensvoll.

Skrivet den 28 augusti 2018 av

eBeach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.