eBeach jämför: Sportlov i värme eller kyla

Sportlovet nalkas, och många väljer att åka till ännu kallare breddgrader än hemma för att fira sin ledighet. Här på eBeach tänker vi lite annorlunda och anser att sportlovet bäst firas i värmen. Nedan har vi därför sammanställt åtta olika anledningar till varför en solsemester är att föredra över en skidsemester.

En härlig joggingtur längst med vattnet en av många aktiviteter man kan hitta på under en sportlovsvecka i solen.

1) Fler chanser att utöva sport

Om man vill vara aktiv under sportlovsveckan, varför inte då åka till platser där man kan utöva så många olika sporter som möjligt? I Alperna kan man åka skidor, och möjligen prova på bob för de som vågar. I Dubai däremot kan man utöva alla möjliga slags sporter – en sport per dag om man så vill, och t.o.m. åka skidor i en inomhusbacke om slalomabstinensen blir för stor.

Wakeboarding i Dubai, en mycket populär aktivitet bland såväl turister som lokalbor.

Kika in vår hemsida för massvis av prisvärda hotell i Dubai och tips för en aktiv semester.

2) Mer prisvärt

På en skidresa drar priserna lätt iväg – skidor, kängor, liftkort, osv. är alla väldigt dyra. På en solresa däremot, är sol och hav det enda som behövs, bägge helt gratis. Möjligen kan man behöva lägga ut en billig peng för en solbädd, med då brukar det även ingå en uppfriskande drink. Checkar man in på ett All Inclusive-hotell kan man dessutom försäkra sig om en ännu mer prisvärd resa, helt utan oväntade och oönskade utgifter.

3) Slipp folkmassorna

Under sportlovsveckan flockas besökare från hela världen till skidorterna runt Europa, som överfylls med långa liftköer som resultat. När man väl åker på en välförtjänt semester är det synd att spendera mestadels av tiden i en fastfrusen kö. På våra destinationer finns det gott om plats att sprida ut handduken på stranden, och inga köer när man vill ta sig ett dopp i kristallklara vatten. Istället för hektiska värmestugor finns här mysiga strandbarer och kaféer. Vad sägs t.ex. om en god tapaslunch längst med vattnet på Gran Canaria?

Klicka här för att söka efter en mysig solresa till Gran Canaria.

4) Lättare packning

Täckbyxor, dunjacka, underställ, handskar, mössa, skidglasögon, hjälm, osv. När man packar inför en skidresa så blir väskan riktigt tung och det är inte sällan man får betala för övervikt på flygplatsen. Som om inte packandet vore nog, är det lika jobbigt att klä på och av sig all tung vintermundering. För en solresa däremot behövs endast lätta kläder som packas på ett ögonblick, och som varken leder till övervikt i väskan eller känslan av att man släpar tyngden av en extra person på sin rygg.

Vilken sida föredrar ni? För oss finns det en solklar vinnare.

5) Sommaren känns lite närmare

Perioden mellan jul och vår kan kännas som en evighet, och kylan tycks aldrig släppa taget om Norden. En solresa under sportlovsveckan i februari är en skön paus från vintern, och solabstinensen lindras under ett tag. Väl tillbaka hemma, är man fulladdad med energi samt D-vitamin och redo att möta de sista kalla månaderna innan även våra huttrande länder går mot varmare tider.

På vår värmeguide kan ni enkelt se vilka av våra destinationer som bjuder på fantastiskt väder i februari.

6) D-vitamin

När vi ändå nämnt D-vitamin, så är denna livsviktiga vitamin värd en egen punkt för sig. Vitamin D-brist är vanligt under vintermånaderna, när de få soltimmarna inte räcker till för att nå rekommenderat dagligt intag (RDI). En solresa är ett naturligt sätt att ladda upp med D-vitamin, istället för att inta dyra kosttillskott vars kostnad får anses vara betydligt högre än nyttan de gör.

7) Varierad familjesemester

Under en skidresa är hela familjen mer eller mindre tvingad till att göra samma sak – alla ska upp och ned för backen tillsammans, hela dagen lång. På en solresa kan man istället dela upp sig och vara säker på att alla har det bra. Barnen kan spendera dagarna med vänner i miniklubben medan de vuxna kan hitta på massvis med aktiviteter antingen organiserade av hotellet eller utanför hotellområdet. Vi slår vad om att barnen skulle uppskatta en vecka på makalösa hotellet The Land of Legends mycket mer än en skidresa till Val-d’Isère.

En åktur på någon av The Land of Legends attraktioner är säkerligen mer adrenalinfyllt än en skidtur nedför en svart backe.

Vi erbjuder massvis av familjevänliga hotell, däribland i Turkiet – en populär destination för resenärer på jakt efter hisnande vattenparker.

8) Värmen

Den sista punkten på denna lista är förmodligen den mest självklara, och den största anledningen till varför en solsemester vinner över en skidsemester med längdskidor… förlåt, hästlängder. På en solsemester njuter vi av varmare temperaturer, och på en skidsemester fryser vi kinderna av oss. Kyla har vi hela vintern i Sverige varför ska vi då även huttra och frysa på vårt välförtjänta sportlov? Åka skidor och frysa kan vi göra hemma.

Två väldigt olika sportlovsscenarier, och vi frågar er ännu en gång vilken sida föredrar ni?

Har vi nu lyckats övertyga er om att spendera sportlovet på varmare breddgrader? Vi hoppas det iallafall. Och oroa er inte för om ni är sent ute, vi har massvis med sista minuten-resor och forfarande gott om lediga hotell att boka. För mer information är ni välkomna att ta en titt på våra hotellrekommendationer för en solig sportlovsresa.

Skrivet den 23 januari 2020 av

Jesper Carlström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.