eBeach jämför: Semester i Sverige och Turkiet

Oludeniz på ena sidan, Göteborg på andra vad väljer ni?

”Vi stannar hemma, att åka på semester är för dyrt”, ”Vi kan ha lika kul hemma för samma peng” – det finns många ursäkter för att stanna hemma på sin semester istället för att åka på en solresa, men vi håller dock inte med. Att åka på semester utomlands behöver inte kosta skjortan, faktiskt är det så att det i slutändan kan bli billigare än att stanna hemma (för att inte glömma betydligt varmare och soligare).

Ett av våra mest prisvärda resmål är Turkiet, inte ens en vecka på ett femstjärnigt hotell behöver kosta skjortan här. Mat, nöje, aktiviteter – i Turkiet är allt billigare än hemma, och det vore synd att gå miste om allt detta. Speciellt synd vore det med tanke på alla billiga resor som vi erbjuder hit, och med det i åtanke har vi gjort en prisjämförelse mellan en aktivitetsfylld dag i Sverige och i Turkiet. Läs vår prisjämförelse nedan för att se att ni faktiskt kommer billigare undan utomlands än hemma. Borta bra, men hemma… dyrare!

Frukost

Vill man ha en trevlig och aktivitetsfylld dag behöver man alltid grunda med en stor frukost. I Turkiet går en sådan på ca 40 kr, och i Sverige ca 150 kr.

Nöjesfält/vattenpark

200 kr för allt detta, ett solklart kap enligt oss.

Mätt och belåten är det dags att besöka ett nöjesfält. Inträde till Liseberg kostar 495 kr, och inträde till The Land of Legends endast 200 kr.

Lunch

Efter adrenalinfyllda åk är det dags för en stärkande lunch. Tänk er en god kebab, dolmar, sallad i Turkiet går det på 40 kr. I Sverige går samma på minst 150 kr.

Sightseeing

Dags att utforska. Hur man väljer att utforska sitt resmål är upp till en själv, men en båttur kan exempelvis vara en god idé. I Sverige kostar en guidad båttur ca 300 kr, och i Turkiet (i detta fall en imponerande tur längst med Bosporen) endast 20 kr.

Middag

Alla dessa goda rätter kan bli era för en riktigt billig peng.

När man är matt och slut efter alla nya intryck, är det dags att ladda upp med energi och äta en god tre-rätters middag. I Sverige går detta på minst 600 kr, och i Turkiet ca 60 kr.

Utekväll

På med glitterklänningen eller kavajen, knyt partyskorna det är dags för en härlig utekväll full med goda drinkar och massvis med dans! I Sverige brukar en utekväll gå på minst 500 kr, i Turkiet ca 100 kr.

Taxi

Med trötta fötter från allt dansande gör man bäst i att ta sig en taxi hem. En taxiresa på en timme går i Turkiet på ca 40 kr, och i Sverige på hela 1300 kr (med helgtaxa).

Femstjärnigt hotell

Väl tillbaka på hotellet är det äntligen dags att sluta ögonen och smälta alla intryck från den händelserika dagen. Men vad går egentligen en hotellnatt på? I Turkiet ligger priset per natt på ca 800 kr, i Sverige ca 2000 kr.

Vi har sammanställt en lista med massvis av prisvärda lyxhotell i Turkiet så att ni både kan bläddra och välja fritt.

Majestätiska Granada Luxury Belek Hotel i Antalya, ett av många prisvärda femstjärniga hotell i Turkiet.

Då var det dags att räkna ut totalpriset för hela kalaset i respektive land. I Turkiet kostar denna händelserika dag endast 1300 kr, och i Sverige 5 495 kr (oj!). Summa summarum det är betydligt billigare att semestra i Turkiet än i Sverige, och kommer fortsatt vara det fast man behöver betala för flygresan. Lyckligtvis säljer vi även riktigt prisvärda flyg, så inte ens flyget behöver kosta skjortan.

Förresten har vi inte ens nämnt värdet på sol och varmt väder, som ju är ovärdeligt. Här är även Turkiet en solklar vinnare.

Övertygade? Klicka här för att söka efter en resa till Turkiet på vår hemsida.

Skrivet den 21 februari 2020 av

Jesper Carlström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.