eBeach gillar: 5 saker att göra i Dubai

Dubai bjuder på storslagna byggnader, guldpläterade bilar och en extravagant livsstil. Staden lockar fler och fler turister, men vad finns det egentligen att göra i den här vilda staden för barnfamiljer? Det här avsnittet av eBeach gillar bjuder på en Topp 5 över saker att göra i Dubai för hela familjen. När det kommer till familjevänliga resmål är Dubai nämligen i toppen! Häng med för att lära dig mer om det här relativt nya resmålet.

 

1.    Burj Khalifa

Det är svårt att skriva om Dubai utan att nämna världens (!) högsta byggnad. Med sina 830 meter är det inte konstigt att turister i alla åldrar vallfärdar hit för att besöka den 125:e våningen och njuta av den otroliga utsikten. Den passar kanske bäst för familjer med lite större barn, men så länge ingen har höjdskräck, så kör!

Biljetter: Kom ihåg att boka biljetter i förväg, eftersom de kan vara mycket dyra om du köper dem i dörren. De mest populära tiderna är oftast vid soluppgång eller solnedgång, då kan det vara långa köer! Inträde är gratis för barn under 4 år. Biljetter hittar du här.

2.    Dubai Aquarium and Underwater Zoo

Nu kan du och familjen njuta av ett fen-tastiskt undervattensäventyr och upptäcka det fascinerande livet under havets yta. Här hittar du ett akvarium på inte mindre än 10 miljoner liter vatten, med över 140 olika arter, inklusive 300 hajar och rockor. Som om akvariet i sig inte skulle räcka kan du också få undervisning i dykning och mata hajar.

Biljetter: Upplevelsen är gratis för barn under 3 år. För alla andra kostar det cirka 120 AED* per person. Om standardupplevelsen inte är nog för dig kan du också köpa VIP-biljetter. Biljetterna hittar du här.

3.    Le Petit Palais

Faktum är att Dubai bara har två årstider; varmt och varmare. I och med det har staden många roliga inomhusaktiviteter för familjer med barn i alla åldrar. Le Petit Palais är ett stort inomhuslekcenter för småttingar. Det är uppbyggt som en liten fransk by och ligger i det kända shoppingcentret Dubai Mall. I skönhetssalongen kan små tjejer och killar få sina naglar gjorda eller få ansiktsmålning, i konststudion kan de släppa loss kreativiteten och i karaokeområdet kan de… sjunga karaoke.

Biljetter: Inträdet för den första timmen kosta omkring 80 AED* och därefter kostar det cirka 20 *AED per timme. En heldagsbiljett kostar 140 AED*. Läs mer här.

https://www.instagram.com/p/BjbmBrdn8RZ/?taken-by=lepetitpalaisdxb

4.    Dubai Parks and Resorts

Dubai Parks and Resorts erbjuder något för alla åldrar, även vuxna med barnasinne. Parken består av flera olika nöjesparker i ett, bland annat Legoland Dubai för barn i åldrarna 2 – 12 år och Motiongate Dubai (DreamWorks Animation, Columbia Pictures och Lionsgate). Upplev Smurfland, lek med Kung Fu Panda och lär dig hur man tränar en drake. En perfekt utflykt för hela familjen!

Biljetter: Du kan köpa flera olika typer av inträdesbiljetter. Välj bland annat mellan ett endagspass till två parker (285 AED*) eller ett två-dagarspass till alla parker (495 AED*). Barn under 3 år har gratis inträde till parken. Läs mer här.

5.    Atlantis Aquaventure Waterpark

Den här vattenparken är som tagen direkt från våra drömmar, med ett område 170 000 kvm (nej, vi har inte lagt till en extra 0 där)! Vattenparken ligger vid det kända Atlantis The Palm Hotel och har allt du kan önska dig. Om du behöver en liten paus från adrenalinpumpande vattenrutschbanor kan du också besöka den 700 meter långa, privata sandstranden.

Biljetter: Priserna varierar beroende på vad du vill inkludera i besöket och din ålder. Ett Aquaventure Day Pass ligger på omkring 275 AED* i november månad. Läs mer här.

https://www.instagram.com/p/BbGuq08lzE2/?taken-by=atlantisthepalm

 

* 1 AED ligger på cirka 2,5 SEK

 

Följ våra andra destinationsguider på eBeach gillar!

Skrivet den 3 september 2018 av

Katrine Jonsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.