De mest prisvärda resmålen för 2018

Nu i vinterkylan är vi många ser fram emot en solsemester med härligt väder, massor av roliga aktiviteter som håller barnen sysselsatta och ett resmål som är snällt mot plånboken. Vi har därför kartlagt vilka resmål som ger mest valuta för pengarna i år. I vår rapport har vi jämfört genomsnittskostnaden för en veckas semesterresa på våra olika resmål, och vi är glada att kunna presentera resultatet här…

 

Topp 5 mest prisvärda resmålen

Vår prisstatistik visar att det resmålet som är allra mest prisvärt att resa till i sommar är Malta. Den populära öns huvudstad Valetta är dessutom årets europeiska kulturhuvudstad. Därefter följer tre spanska resmål. Tvåa är Costa del Sol, som får räknas som en veteran när det gäller solsemestrar, tätt följt av vackra Costa Blanca och Costa Brava. På femte plats hittar du Halkidiki i Grekland, som bjuder på långa sandstränder och kristallklart vatten.

5) Halkidiki

4) Costa Brava

3) Costa Blanca

2) Costa del Sol

1) Malta

 

Småbåtshamnen på Malta

Malta toppar listan över mest prisvärda resmålen i år

 Topp 5 resmålen för familjesemestern…

Även här visar sig Malta vara det mest prisvärda alternativet för familjer som letar efter en avkopplande semester. Passa på att besöka öns längsta sandstrand, Mellieha Bay Beach, som är belönad med utmärkelsen Blå Flagg.

Andraplatsen innehas av Halkidiki och i topp fem hittar vi också de spanska kusterna Costa Brava och Costa del Sol. Dessutom kniper Cypern fjärdeplatsen med sina fina stränder, sköna klimat och smarriga mat.

5) Costa del Sol

4) Cypern

3) Costa Brava

2) Halkidiki

1) Malta

 

Badbukt på Cypern

Solsäkra Cypern är en semesterfavorit hos familjer

Topp 5 för All Inclusive-semestern

Allt fler väljer att resa med All Inclusive eftersom det är bekvämt och enkelt när all mat och dryck ingår. Listan för den mest prisvärda All Inclusive-semestern toppas i år av Costa Brava i Spanien. På andra plats hittar du Cypern, medan Costa del Sol ligger på tredje plats. Därefter kommer Malta, följt av Antalya i Turkiet.

5) Antalya

4) Malta

3) Costa del Sol

2) Cypern

1) Costa Brava

 

Strand och hav i Antalya

Långgrunda stränder i Antalya lockar badsugna svenskar

Var är det billigare än förra året?

I vår undersökning har vi också jämfört kostnaden för årets semesterresor med förra årets, och resultatet visar att resor till Costa Brava har sjunkit mest i pris. Hit har resorna blivit hela 7 procent billigare. Andra resmål som också sjunkit i pris är den grekiska ön Kreta och kanarieön Teneriffa.

Hitta sommarens prisvärda semester här.

Skrivet den 2 februari 2018 av

Emelie Ytterberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.