De bästa stränderna i Grekland

I Grekland är det verkligen ingen brist på stränder. Här finns allt från långa kritvita sandslätter till småstensvikar, så oavsett om du gillar att slappa på en solstol med favoritdrinken eller utforska en underbart orörd ö så finner alla sin perfekta plats i den grekiska solen.

Från de vidsträckta vidderna på Halkidiki till de unikt färgade stränderna på Kreta så har vi utan någon specifik ordning skapat en lista på våra fem favoritstränder som kommer här nedan!

Perissa Beach

När man tänker på Santorini så målar man i huvudet upp kristallklart vatten, vitkalkade byggnader och de där klassiska blåa kupoltaken. Med tanke på detta är det rätt intressant att tänka sig att en av de bästa stränderna här är en vulkanstrand med svart sand och djupblått vatten. Här finns massor av solstolar och parasoll, så plocka med familjen, ät lunch på den lokala tavernan och upplev denna unika plats.

Kardamena Beach

På ön Kos hittar du den 3 km långa Kardamena Beach. Här finns många mysiga restauranger och butiker samt en fantastisk, bergsbeklädd horisontlinje. Kardamena Beach är mycket populär och du kan förvänta dig liv och rörelse här dagarna i ända.

Balos Beach

Vid Kretas kust ligger denna fantastiska naturliga lagun. Det grunda, varma vattnet har en ton av vackert smaragdgrönt, och sanden är porslinsvit. Här finns bara en restaurang, så det kan vara bra att packa med ett extra mellanmål för dagen då man nog blir kvar här ett tag tack vare hur drömmigt det är.

Miti Beach

Denna nästan orörda strand är omgivet av det vackra havet på Halkidiki, och sträcker sig från den sydvästra spetsen av ön upp mot bergstrakterna. Den vykortsvackra stranden Miti Beach är format av de ständigt skiftande strömmarna, och här finner du garanterat en av Greklands vackraste vyer.

Elafonissi Beach

Sist men inte minst har vi denna Instagram-legend! Elafonissi Beach ligger mittemellan Kreta och en närliggande ö, vilket har skapat en fantastisk lagun med unika stenformationer och magnifikt rosa sand. Japp du hörde rätt, rosa!

Nu börjar sommaren nalkas också! Blev helt ärligt riktigt sugen på att åka till Halkidiki bara av att skriva detta inlägg.

Tills nästa gång, mina vänner! Ciao!

Skrivet den 24 april 2019 av

Jesper Carlström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.