Checklista för att slappna av på semestern

När solsemestern är bokad börjar de flesta räkna ner månaderna, veckorna eller dagarna till den efterlängtade semestern. Du är förväntansfull och ser fram emot sol och bad, nya upplevelser och avkoppling.  Just därför är det så viktigt att du har planerat din solsemester och tänkt på allt, så att du kan slappna av när det väl är dags. 

Ta dig tid att läsa på om resmål och hotell

När du bestämmer dig för att boka din nästa solsemester, rekommenderar vi att du börjar med att läsa på om olika resmål och hotell. Är du ute efter en All Inclusive-resa till Mallorca, eller vill du njuta av lugna stränder i grekiska Halkidiki? Att välja rätt kan vara avgörande för att du ska kunna slappna av som du vill. 

research

Boka en resa med flexibla betalningsalternativ

När du bokar med eBeach.se behöver inte oroa dig över hur du ska betala din resa eftersom vi har flera olika betalningsalternativ, du kan betala med kortbetalning eller Klarna faktura/delbetalning. När du väljer kortbetalning kan du dessutom boka din resa från bara 650:- per person, och sedan delbetala räntefritt. Då kan du paxa din resa och slappna av innan du ens är på semester… 

Flexibla betalningsalternativ

Packa lagom, och glöm inte det viktigaste

Det är lockande att ta med sig halva sommargarderoben på resan – men behöver du verkligen ett fjärde par sandaler? Sparar du lite plats finns det dessutom utrymme för souvenirer eller tax-free godis. Kom också ihåg att ta med det viktigaste som mobilladdare, plånbok, badkläder och solkräm (ja, du måste faktiskt ha solkräm!).

 Packning

Kom ihåg favoritboken

När vi ser fram emot solsemestern kan det vara lätt att glömma bort att du ska spendera flera timmar på resande fot innan du kommer fram. Glöm inte att ta med en bok, en bra Spotify-lista, filmer eller spel för att underhålla dig på resan. En bra bok kan ju också komma väl till hands för lata dagar på stranden.

Underhållning på resan

Kom ihåg ditt pass och dina resedokument

Att ta med pass och resedokument när du ska på semester är ganska självklart, men otroligt viktig. Utan pass blir det ju faktiskt ingen semester alls. Vi rekommenderar att du har en plastficka eller liknande där du förvarar pass, bokningsbekräftelse, boardingkort och alla andra viktiga resedokument.

Pass och resedokument

Planera din solsemester

Vissa tycker om att vara spontana och planera sina semesteräventyr i sista sekund. Andra föredrar att planera i förväg. Om du ändå läste på om resmålet innan du bokade, varför inte dra nytta av det? Planera vilka utflykter du vill göra och bestäm vilken dag du ska åka, så kan du undvika stress under semestern.

Avslappnad

Tänk på att slappna av

Trots glädjen över att vara framme, är du förmodligen lite trött efter flera timmars resa. Varför inte avsätta första dagen till att chilla vid poolen, utforska området och bara slappna av. Även om du vill se så mycket som möjligt på din semester, kom ihåg att slappna av… 

Att göra-lista

Kombinera din egen solsemester, följ vår checklista och slappna av, som du vill. 

 Slappna av

Vilket är ditt bästa semestertips? Skriv gärna i kommentarerna här under!

Skrivet den 27 december 2016 av

Emelie Ytterberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.