Bakom kulisserna: vi spelar in TV-reklam!

Det är en solig dag i april och vi är i en studio i centrala Manchester i Storbritannien för att spela in röstspåret till vår nya reklamfilm. Om ni sett reklamfilmen har ni kanske klurat på vem som gör rösten? Det är ingen annan än komikern Robert Gustafsson, som både hann med att göra ett starkt jobb med inspelningen och att göra en snabb intervju med oss om allt från skumma karaktärer till hans bästa semestertips. Intervjun läser ni här.

Vi har en timme i studion och under denna timme ska allt ljud till reklamen vara färdigt, så att hela reklamen sedan kan bli redigerad i tid för när den börjar sändas den 4 maj. Videon till filmen är redan inspelad på en fin strand i Fuerteventura och under dagen ska Roberts röstspår läggas över bilderna.

TV_inspelning_Fuerteventura_eBeach_Kevin
TV-inspelning på en vacker strand i Corralejo på Kanarieön Fuerteventura.

Innan vi börjar spela in ringer vi upp Robert Gustafsson över ljudlänk. Han sitter i en studio i Stockholm och inspelningen görs på distans, eftersom vi på eBeach.se har vårt huvudkontor i Storbritannien.

TV_inspelning_röstinspelning_robert_gustavsson_komiker_studio
Robert i studion i Stockholm, redo för att spela in röstspår.

Vi har inte riktigt koll på hur Robert är när han är Robert – min bild av honom är främst som karaktärer från tiden i Killinggänget och hans imitationer och parodier av svenska kändisar (hallå – Tony Rickardsson på Idrottsgalan och Peps Persson på Allsång på Skansen är båda klassiker.)

Det visar sig att han är betydligt trevligare än exempelvis Greger i Nile City (ni vet, han med kilten och den konstant sluddrande rösten) och tacksamt nog även mycket mer professionell.

Jag tänker inledningsvis att vi säkert är färdiga med inspelningen på en halvtimme – det är ju bara sammanlagt 50 sekunders ljud som ska sättas. Fast när perfektionisterna i samtliga av oss – Robert, jag, min chef Jenny och studiokillarna – väl kommer igång blir det tydligt att vi kommer att utnyttja all studiotid vi har. Det är rätt förvånande hur många små ändringar som kan göras i fem korta meningar.

Ett par av tagningarna blir även avbrutna på grund av inspelningsproblem med ljudlänken till Stockholm och en och annan svordom från Robert när läsandet inte går som det ska: ”Nej, f*n också, nu blev det fel!” (Följt av skratt i studion.)

Efter varje tagning lägger studiokillarna ljudspåret över videon för att se så att allt flyter på och att det Robert säger matchar videobilderna.

tv_inspelning_röstinspelning_studio
Våra duktiga studiokillar!

Robert är otroligt duktig på det han gör och vi märker snabbt att han gör allt han kan för att inspelningen ska bli så bra som möjligt. Han känner sig definitivt hemma i en inspelningsstudio. Det är svårt att inte bli imponerad av hur jordnära han är när han pratar med oss, samtidigt som han även totalfokuserar på att få jobbet gjort på bästa vis.

När inspelningen börjar lida mot sitt slut blir det intensivt då studiotiden är inbokad och inrutad i ett tajt schema. Stressen sätter in litegrann och vi får prioritera var vi behöver fler tagningar…

“Vi tar 10 sekunders-versionen en gång till! Läs Rhodos – nej Mallorca – nej vänta här nu, Rhodos!”

Lyckligtvis hinner vi med att få allt vi behöver och reklamen kan börjas sättas ihop.

När vi får se de första ihopklippta versionerna av reklamen drar vi en suck av lättnad – de är ju hur bra som helst!

Vår engelska producent avslutar inspelningen som så förväntas:

”That’s a wrap folks, good work!”

Se vår nya reklamfilm här under och mellan dina favoritprogram under maj och juni månad.

Är du nyfiken på vad Roberts bästa semestertips är? Eller vilka av hans karaktärer han skytt som pesten på en långflygning till solen? Robert pratade semester med oss efter reklaminspelningen, intervjun hittar ni här.

Skrivet den 4 juni 2015 av

eBeach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.