Angående läget i Turkiet

Uppdatering 11 oktober 2015

Läget är precis som vanligt på våra semesterorter längs med Medelhavskusten.

UD avråder som vi tidigare skrivit till resor som går till östra Turkiet, till orter nära den syriska gränsen.

De påpekar samtidigt att denna avrådan inte gäller turistorterna längs med Medelhavskusten, där läget är lugnt.

Vi rekommenderar alla resenärer att hålla sig uppdaterade på UD:s hemsida.

Uppdatering 10 oktober 2015

På våra semesterorter är allt som vanligt, som tidigare rapporterat.

Idag, lördag, inträffade två explosioner i Turkiets huvudstad Ankara. Vi följer medias och UD:s information gällande Turkiet och det finns inga rekommendationer som råder mot att besöka semesterorterna. Däremot råder vi alla Turkietresenärer att följa UD:s reseinformation på deras hemsida, samt att hålla er uppdaterade i nyheterna.

Uppdatering 5 oktober 2015

På våra semesterorter är allt som vanligt och UD avråder inte från resor till de turkiska semesterorterna.

Ni kan däremot ha hört i media att UD utökat sina reserekommendationer i Turkiet de senaste dagarna och det stämmer. Reserekommendationerna gäller nu även de turkiska provinserna Agri, Bingöl, Diyarbakir, Igdir och Tunceli i östra Turkiet. Sedan tidigare avråder UD från resor till turkiska orter inom 10 km från den syriska gränsen.

För mer information, vänligen referera till inlägget nedan, samt Utrikesdepartementets rekommendationer.

9 september 2015, 13:15

Inför valet i Turkiet den 1 november uppstod det under gårdagskvällen oroligheter på olika platser i Turkiet i form av demonstrationer. Av våra resmål var det bara Alanya och Side som påverkades. Läget ska nu ha lugnat sig och vara som vanligt på dessa orter. Därför ska det inte vara någon fara för er som är på plats, eller som är på väg på semester till våra turkiska resmål.

Vi håller oss uppdaterade angående Utrikesdepartementets rekommendationer. De avråder inte från resor till våra semesterorter, men skriver att demonstrationer och plöstliga folksamlingar bör undvikas.

På Utrikesdepartementets hemsida berättar de att flera kurdiska affärer vandaliserats i Alanya och att bränder uppstått i de gamla stadsdelarna av Side under gårdagen. I media rapporteras även om bränder i Alanya, men det ska alltså ha lugnat ner sig nu.

Viktigt att tänka på är att Turkiet är ett väldigt stort land. De oroligheter som under de senaste veckorna figurerat i media har skett på platser som ligger väldigt långt bort från våra turistorter.

Hakarri-provinsen, där ett bombdåd inträffade i söndags, ligger 1 328 km från Alanya, 1 455 km från Side och 1 524 km från Antalya. Avståndet mellan Antalya och Hakarri-provinsen kan liknas vid avståndet från Stockholm till Paris.

Suruç, där oroligheter också uppstått, ligger 753 km från Alanya, 880 km från Side och 949 km från Antalya.

För tillfället gäller våra vanliga avbokningsregler. Detta innebär att ditt hotell, om inte annat anges på din bokningsbekräftelse, är avbokningsbart fram till 10 dagar innan avresa. Din flygresa är inte avbokningsbar om inte flygbolaget själva tar beslutet att ställa in sina resor.

Vi uppmanar alla kunder att själva hålla sig uppdaterade om situationen, både på Utrikesdepartementets hemsida och i media.

Skrivet den 9 september 2015 av

eBeach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.