Spanien: Vi tipsar om utflyktsmålen du inte får missa

Härliga Spanien och dess långa kust mot Medelhavet har mycket att erbjuda, och som experter på sol och bad vill vi gärna tipsa dig om roliga aktiviteter och utflyktsmål som bidrar till en fantastisk semester att minnas. Därför har vi listat några av våra absoluta favoritsaker att hitta på när du semestrar i Spanien.

Oavsett om du redan har bokat din resa och letar efter saker att göra i området eller söker efter den perfekta sommarsemestern så kan våra förslag hjälpa dig på traven. I Spaniens härliga semesterorter finns nämligen sevärdheter, stränder och aktiviteter för hela familjen.

Spanien: Vi tipsar om utflyktsmålen du inte får missa

Costa Brava

Costa Brava har några av de finaste stränderna i Europa och är inte lika turisttätt som södra Spanien. Det betyder såklart mindre trängsel och chansen att vara själv på en av de många avskilda och gömda stränderna är större!

Lloret de Mar fiesta

Åker du hit i juli månad, närmare bestämt den 24 juli, får du inte missa Lloret de Mar fiesta. Det är en årlig festival som hålls till minne av Santa Cristina där gatorna fylls av parader och båtarna ute till havs pyntas med färgglada dekorationer. Tre-dagarseventet avslutas med ett gigantiskt fyrverkeri som lockar tusentals människor till Santa Cristina stranden.

Snorkla på Mar Menuda Beach

Guldfärgade sandstranden Mar Menuda i Tossa de Mar är perfekt för familjen. Bland några klippor har det bildats en naturlig barnpool där vattnet är både grunt och lugnt. Stranden är dessutom också idealisk för dig som gillar att snorkla – chansen är stor att du får syn på färgglada fiskar och annat marint liv.

Dagsutflykt till Girona

Vi älskar Barcelona, men vill du dra dig undan de turisttäta städerna och upptäcka Spanien och Katalonien i synnerhet ska du definitivt göra ett besök i Girona. Staden är som ett stort pussel med sina kullerstensgator och palettfärgade hus. Promenera längst floden, besök konstmuseumet eller beundra katedralen från 1400-talet.

Spanien: Vi tipsar om utflyktsmålen du inte får missa

Fynda på Tordera Market

Marknaderna i Spanien är välkända och Tordera utanför Lloret de Mar är en av de största. Varje söndag väcks staden till liv och färgglada stånd fyller gatorna med allt från klädesplagg till tavlor. Här gäller det att pruta friskt för att garantera de bästa priserna!

 

Costa del Sol

Sagolika vyer, utsökt mat och fantastiska stränder är några av de många saker som kännetäcknar Costa del Sol och precis som namnet antyder är detta Spaniens solkust. Området runt Málaga är dessutom det populäraste och turisttätaste i Spanien!

Historiska Granada

Besök historiska Granada och Alhambra Palace som finns med på UNESCOs världsarvslista. Ett magnifikt palats med enastående historia och i bakgrunden höjer sig Sierra Nevada bergen. Är historia inte något för dig så rekommenderar vi att kika in den mäktiga katedralen, gravplatserna för kungligheterna Isabel och Ferdinand, kryddmarknader och Marockanska butiker.

Spanien: Vi tipsar om utflyktsmålen du inte får missa

Besök stränderna i Marbella

Marbella är som de flesta vet ett exklusivt område och har därmed många fina stränder! Nagueles är en av dem och är ca 800m lång. Perfekt för barnfamiljen då det är långgrunt och lugnt. Dessutom är stranden väldigt ren och prydlig och har alla olika möjliga typer av aktiviteter.

Gå på Tivoli World

Tivoli World är den största nöjesparken i Costa del Sol med mer än 300 åkattraktioner både för våghalsen och de mindre vågliga. Förutom attraktionerna finns det även tropiska träddgårdar, vackra torg och fontäner, teatrar och restauranger. Några av de bästa dansshowerna samt koncerter hålls här. Inträdeskostnaderna börjar på ca 80:- per person.

Gibraltar

Ingen har väl missat Gibraltar och dess oskygga svanslösa apor! Visste du att aporna i Gibraltar är de enda vilda aporna i Europa idag? Strosa runder bland bergen och beskåda deras lekfullhet men kom ihåg att de är vilda och ska betraktas på avstånd.

Spanien: Vi tipsar om utflyktsmålen du inte får missa

Costa Blanca

Med sina 200km kustlinje, varmt väder och mängder av aktiviteter är det inte konstigt att Costa Blanca är så populärt bland semesterfirare! Det finns något för hela familjen, allt från de minsta barnen till tonåringar.

Vattenkul på Aqualandia

Med över 20 attraktioner har detta vattenland något för alla i familjen, oavsett om du vill åka det mest fartfyllda eller ta det lite lugnare. Är du inte lika sugen på att åka vattenrutschbanor finns det stora grönområden där du kan koppla av och svalka dig i skuggan. Restaurangerna på området har allt från spansk Paella till hamburgare. Barnbiljetten kostar ca 220:- och vuxenbiljetten ca 290:- och ger dig ett heldagsinträde!

Benidorm Circus

Circus har kommit till stan’! Varje sommar slås dörrarna upp för detta häftiga evenemang med underhållning som varar i 2 timmar. Du kan se allt från eldslukare och clowner till balanserade människor högt upp i luften. Detta familjevänliga event bjuder in publiken till att vara delaktiga också!

Koppla av stranden Levante

Levante stranden har något för hela familjen. De allra minsta barnen kan leka av sig i den lilla vattenparken med vattenrutschbanor och de lite äldre kan delta i olika vattensporter. På strandpromenaden finns ett stort utbud av restauranger och barer och det är ständigt liv och rörelse.

Spanien: Vi tipsar om utflyktsmålen du inte får missa

Stilla sötsuget i Villajoyosa

Gillar du, precis som vi, choklad och andra söta godsaker? Då ska du ta dig till den gamla fiskebyn Villajoysa med de små färglada husen. Förutom sevärdheter som Gamla Stan och Gotiska kyrkor finns det ett choklad-muséum och choklad är, intressant nog, stadens huvudinkomst! Efter att du har smakat dig igenom sortimenten kan du koppla av på sandstranden.

Spanien: Vi tipsar om utflyktsmålen du inte får missa

Skrivet den 26 maj 2016 av

eBeach

Comments are closed here.