4 saker du kan (och bör) göra i Dubai

Om du vill resa iväg på en lite mer exotisk sol- och badsemester, och inte har något emot lyx, lyx och mer lyx, så rekommenderar vi en semester i storslagna Dubai. Här blandas strandliv med god mat och riktigt häftiga upplevelser för både stora och små. Faktum är, det finns inte mycket du inte kan göra i Dubai.

Visste du att Dubai har temperaturer på upp till 40 grader under sommaren? Vi rekommenderar att du reser under vinterhalvåret, när temperaturen ligger på runt 25-30 grader, helt lagom alltså.

1. Njut av livet på en sandstrand

Eftersom vi gillar sandstränder mer än allt annat, så börjar vi här! När du är i Dubai måste du besöka den fantastiska sandstranden Marina Beach i Jumeira Beach Residence. Stranden anses vara Dubais bästa strand för barnfamiljer och är högst barfotavänlig. Bara en titt på bilden nedan får mig att vilja kasta av skorna och gräva ner tårna i sanden! Ett plus är också att faciliteter som restauranger och butiker finns på kort gångavstånd från stranden.

Dubai Beach

2. Besök Burj Al Arab eller Burj Khalifa

Dubai är känt för modern och häftig arkitektur. Ett måste är att se den välkända byggnaden Burj Al Arab som är ikonisk för Dubai. Eftersom byggnaden ligger i havet, behöver du inte ens lämna stranden för att se den, bra va?

burj al arab2

Om du är på jakt efter rejäl utsikt, rekommenderar vi ett besök i skyskrapan Burj Khalifa, som är världens högsta byggnad. Burj Khalifa ligger mitt i den nya stadsdelen Downtown Dubai, där det finns mycket att se och göra.

View_from_Burj_Khalifa

3. Besök shoppingcentret Dubai Mall – för att åka skridskor eller gå på undervattens-zoo

Dubai har många häftiga shoppingcenter, men Dubai Mall toppar listan! Det är kanske inte alla som är sugna på en shoppingrunda under semestern, men Dubai Mall erbjuder så mycket mer än shopping! Ja, det finns ju visserligen runt 1200 butiker i gallerian (bland annat världens största godisbutik!), men även en ishall, en nöjespark, ett undervattens-zoo och mycket mer.

dubai mall

4. Besök en kryddmarknad

Det arabiska köket är välkänt för spännande kryddor, och ett besök till en av Dubais alla kryddmarknader är en häftig upplevelse för alla sinnen.
Dessutom får du chansen att plocka med dig en bit av Dubai hem till ditt eget kök.

spice market2

Skrivet den 22 april 2016 av

eBeach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.