eBeach gillar: 5 saker att göra på Rhodos

Sol och bad är såklart det absolut bästa med Rhodos, men den soliga ön i Medelhavet har så mycket mer än så att erbjuda. För dig som är lite äventyrslysten har vi listat 5 saker att göra på Rhodos som du bara inte kan missa, och oroa dig inte, aktiviteterna passar hela familjen!

Rhodos är en av de populäraste öarna i Grekland, och med all rätt. Fantastiska stränder, vackra byar och mäktig historia gör att Rhodos är väl värt ett besök och passar såväl barnfamiljer som kompisgäng.

 

1. Ta båten över till Marmaris

Vill du få ut så mycket som möjligt av din resa, eller kanske bocka av två länder på samma gång, bör du ta båten över till Marmaris! Den turkiska kustlinjen kan du se från Rhodos och det tar bara 50 minuten med färjan. Du kan enkelt spendera dagen i charmiga Marmaris och åka tillbaka till Rhodos på kvällen.

View of Marmaris harbor on Turkish Riviera.

2. Vattenpark i världsklass

Överraska barnen med en heldag av vattenskoj! Vattenparken i Faliraki har ett stort utbud av vattenrutschbanor och andra aktiviteter för alla åldrar, och blir ni hungriga och vill fylla på energidepåerna så finns det en rad olika restauranger och kaféer runt om i parken. Är du en våghals och gillar fart föreslår vi Turbo Slide, och för de mindre barnen ser piratskeppet spännande ut, Skepp o’hoj!

Inträdeskostnader:
€24 (12+)
€16 (3-12 år)
€0 (0-3 år)

maxresdefault

3. Akropolisklippan i Lindos

Vill du känna historiens vingslag ska du besöka Akropolis i Lindos och då kan du även besöka byn som anses vara världens vackraste. Från den 116m höga klippan kan du blicka ut över havet och de små gränderna i Lindos. En enastående utsikt med andra ord. Själva Akropolis härstammar från 500-talet f.Kr!

View of Acropolis in Lindos and Vliha bay. Rhodes Island, Dodecanese, Greece

4. Rhodos stad

Besök Gamla Stan och färdas tillbaka till riddarnas tid! Den Medeltida stadskärnan är den bäst bevarade i hela Europa och här kan du besöka antika muséum, den kända ringmuren eller strosa runt i något av de mäktiga slotten. Är historia inte något för dig så rekommenderar vi sol och bad på stränderna i staden, eller varför inte upptäcka den sköna retrostilen på shoppinggatorna. Du som är på Rhodos med vännerna bör vänta till kvällning, då nattlivet drar igång!

Old City of Rhodes Island, panoramic view from the sea

5. Orfanidou bargata

Bargatan med skandinaviska influenser. Hit åker tusentals ungdomar för att festa till det, garanterat en fartfylld kväll! Det anordnas allt från poolparty och partybåtar till temakvällar, och såklart finns det många skandinaviska klubbar, fast till Grekiska priser. Givetvis råder det 18-årsgräns!

Audience with hands raised at a music festival and lights streaming down from above the stage. Soft focus, blurred movement.

 

 

Taggar:

Skrivet den 13 maj 2016 av

eBeach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.