5 anledningar att resa till Phuket

Thailands största ö, Phuket, är ett vykortsvackert paradis bestående av turkost vatten, kritvita stränder och blomstrande grönska. Det finns många anledningar att besöka denna tropiska pärla, så ifall du behöver övertygelse (det behöver du väl inte…) så har vi sammanfattat det bästa med Phuket här nedan:

Stränderna

Stränderna i Phuket är elfenbensvita som standard och vattnet är klarturkost. Här finns stränder för alla olika smaker, vare sig du letar efter en midnattsfest eller en privat picnickplats.

Huvudstranden Patong Beach är den perfekta platsen för en hel dags slappande i solen och en hel natts firande vid en lägereld. Kata Beach passar matfantasten perfekt då den är omgiven av små strandbarer och gatumatsstånd, och Kamala Beach passar romantikern på grund av sitt avskilda läge.

Maten

Det skulle nästan vara skamfyllt att prata om Phuket utan att nämna den fantastiskt färgstarka och fräscha matkulturen. Tänk färskt citrongräs, krispiga grönsaker och en kick av aromatiska kryddblandningar. Maten här är både intensiv och delikat på samma gång, och är definitivt inte någonting man får missa.

Vi rekommenderar att prova på genuin pad thai, kryddig tom yum, eller varför inte thailändska crêpes med nyplockad frukt? Den modige kan även prova på friterade gräshoppor, skorpioner eller durianfrukt, som kan hittas på vilken gatumarknad som helst.


Tips: Håll för näsan om du provar durianfrukten!

Kulturen

Vare sig du är intresserad av historia, religion eller bara uppskattar intrikata utsmyckningar på byggnader så kommer du att häpna över alla tempel, monument och den allmänna arkitekturen här. Rekommenderade sevärdheter är bland annat templet Wat Chalong som länge har trollbundit resenärer från världen över med sina gyllene dekorationer och marmorgolv.

Det kanske kändaste monumentet är Big Buddha – en 45 meter hög staty i marmor och jade som står stolt på berget Nakkerd. Hit kommer ofta lokalbefolkningen för att donera gåvor.

Naturen

Med sitt tropiska monsunklimat så blommar grönskan här året om, och det är precis så magiskt som du skulle kunna tänka dig! Skyhöga palmer, väldoftande hibiskusblommor och geckos som springer över stigen du vandrar på.

Tips: Besök apberget Khao To Sae, där invånarna är… Ja, apor! Eller mer specifikt makaker. De är snabba rackare dock, så det kan vara bra att hålla glassen utom synhåll.

Om du gillar snorkling eller dykning har du kommit helt rätt då vattnet är klart och livet under ytan sprudlar med liv. Här finns otaliga fisksorter och färggranna korallrev, så oavsett om du är en amatörsnorklare eller en proffsdykare så kommer du att njuta minst lika mycket.

Tips: Besök bukten Phang Nga för fantastiska klippformationer. Här spelades även delar av James Bond-filmen ’Mannen med den gyllene pistolen’ in, där de svenska bond-brudarna Britt Ekland och Maud Adams medverkar.

Nattlivet

Nattlivet i Phuket är något helt annat än på något annat resmål. En resa hit är inte komplett utan en drink vid strandklubben, utsikten från terassen på Kata Hill eller en av de spektakulära cabaret-showerna.

Besök även den neonbelysta gatan Soi Bangla för de hetaste barerna och internationellt kända nattklubbarna.

Känner du dig lika inspirerad som vi? Kika in Phuket på hemsidan för mer information om denna fantastiska ö ♥

Skrivet den 28 maj 2019 av

Jesper Carlström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.