5 anledningar till att fira jul i solen

Under denna veckan har vi på kontoret diskuterat fördelarna och nackdelarna kring att fira jul hemma i Sverige, jämfört med att åka iväg till ett varmt land. Efter många rundor i ämnet, lutar väl de flesta av oss mot att åka till värmen i vinter…

Här är varför:

1. Let’s face it – de flesta av oss har redan ätit risgrynsgröt X antal gånger under december månad och är redan rätt trött på det när julaftonsmorgonen äntligen kommer. Jag tror helt enkelt att jag föredrar en god varierad kontinentalfrukost över en skalad mandel i morgongröten…

risgrynsgröt12

2. Du slipper tortyren med att bli tvingad ur sängen på morgonen – ut från under ditt varma täcke och in i Antarktis.

kallt att gå ur sängen

3. Halkrisken minskar dramatiskt. Visst, du kanske har otur och halkar vid poolen men då finns förhoppningsvis närmsta paraplydrink inte långt bort. Halka i solen > Halka på is.

4. Har du en mormor/farmor/valfri släkting som gärna påpekar samtliga familjemedlemmars viktuppgång, eller som gärna lägger sig i ditt kärleksliv varje år? Genom att åka på solsemester kan du önska mormor en God Jul över telefon. Då kan du även lägga på luren.

5. Aladdinaskens svek… Sörjer du fortfarande trillingnöten? Det gör jag, men jag tror den spelar mindre roll om jag slipper slåss om de goda bitarna i asken med hela släkten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
(Bilden visar en Paradisask)

Nej, jag ger mig nog iväg till en vacker strand istället….

Reclining beach chairs under umbrella.
Hur planerar du att spendera julveckan i år? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Skrivet den 22 september 2015 av

eBeach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.