5 anledningar att åka till Palma i höst

Funderar du på en cityresa i höst? Paris och Berlin i all ära – men varför inte kombinera stadsupplevelsen med sol och bad? Palma de Mallorca är huvudstaden som erbjuder en perfekt blandning av salta bad och storstadspuls.

I bloggen denna vecka ger vi dig 5 definitiva anledningar att åka till fantastiska Palma i höst (bara utifall att du mot förmodan behöver övertalas…)

palma_de_mallorca_seu_katedralen
Palmas vackra katedral

1. Marknaderna! Palmas stora marknad heter Mercat de L’Olivar. Här kan du köpa frukt, grönsaker, kött och skaldjur i en vibrerande miljö som andas Medelhavet. För en mindre och lugnare marknad rekommenderas Mercat de Santa Catalina – en färggrann saluhall i ett omtyckt område där både lokalbefolkningen och turister trivs. Ett tips om ni besöker denna saluhall på en lördag är att gå till Bar de Mercat (en bar på saluhallsområdet). Dit kan ni ta med er färskvaror som ni köpt på marknaden och få de tillagade och serverade till lunch.

2. Tapasrundorna – även kända som La Ruta Martiana! Varje tisdag- och onsdagskväll samlas tapasälskare i området Gerriera för en bar- och tapasrunda där man rör sig runt områdets tapasbarer. Detta rekommenderas starkt om du vill hitta smultronställen bortom de typiska turiststråken. Varje bar serverar en tapasrätt och en öl för 2 euro. För mer information om vilka barer som medverkar i rundorna kan du besöka La Ruta Martianas hemsida (om spanskan är rostig kan du köra den genom en översättningsmotor).

3. Strandlivet! Ca’n Pere Antoni är den strand som ligger närmst Palmas innerstad, bara 1,5 km promenad från stadens ståtliga katedral. Längs med stranden löper en 750 meter lång strandpromenad som passar utmärkt för en härlig kvällspromenad. På strandens östra sida ligger trevliga barer och restauranger där ni kan avsluta kvällen.

palma_de_mallorca_kustlinje
I Palma bor ni nära havet och stadslivet

4. Gamla stan! Bakom katedralen hittar du den del av Palma som många anser vara stadens hjärta. Här kan du promenera i timmar i ett virrvarr av snirkliga gator som kantas av små tapasställen och en stor variation av butiker. Den shoppingsugna kan dessutom ta chansen att besöka områdets trendiga klädbutiker.

5. Storstadspulsen! Palma har en befolkning på strax över 401 000 människor. Hade staden legat på Europas fastland hade storstadskänslan kanske inte varit lika markant, men som största stad på vackra Mallorca attraherar Palma människor från världens alla hörn. Och bäst av allt – en kort bil- eller busstur ut från staden har du tillgång till en mängd charmiga badorter.

eBeach.se har vi ett stort antal hotell både i Palma stad och strax utanför – skynda dig över och boka höstens solresa redan idag!

Skrivet den 21 augusti 2015 av

eBeach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.